Finom, tápláló kesudió tejet készíteni otthon

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell kesudiótejet készíteni?

A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból! Íme, egy egyszerű recept, hogyan készíthet otthon kesudiótejet.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1 csésze nyers kesudió
  • 4 csésze víz
  • ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.)

[szerkesztés] Lépések

  1. Áztasd be a kesudiót legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára, hogy megpuhuljon.
  2. Öblítsd le a kesudiót, majd tedd egy turmixgépbe.
  3. Önts hozzá 4 csészényi vizet, majd turmixold össze alaposan.
  4. Szűrd át egy finom szűrőn vagy kesztyűn, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és rostokat.
  5. Ha szeretnéd édesíteni, adj hozzá ízlés szerint datolyát, juharszirupot, vagy más édesítőt, majd turmixold össze újra.
  6. Tárold a kesudiótejet hűtőszekrényben, és fogyaszd el 2-3 napon belül.
  7. Jó étvágyat!

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A kesudió, mint minden dióféle, az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki! Aki érzékeny a dió- és mogyorófélékre, kérem, inkább tartózkodjon ennek fogyasztásától!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell