Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Finom, tápláló kesudió tejet készíteni otthon

Szerkesztés Hogyan kell kesudiótejet készíteni?

A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból! Íme, egy egyszerű recept, hogyan készíthet otthon kesudiótejet.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 1 csésze nyers kesudió
  • 4 csésze víz
  • ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.)

Szerkesztés Lépések

  1. Áztasd be a kesudiót legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára, hogy megpuhuljon.
  2. Öblítsd le a kesudiót, majd tedd egy turmixgépbe.
  3. Önts hozzá 4 csészényi vizet, majd turmixold össze alaposan.
  4. Szűrd át egy finom szűrőn vagy kesztyűn, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és rostokat.
  5. Ha szeretnéd édesíteni, adj hozzá ízlés szerint datolyát, juharszirupot, vagy más édesítőt, majd turmixold össze újra.
  6. Tárold a kesudiótejet hűtőszekrényben, és fogyaszd el 2-3 napon belül.
  7. Jó étvágyat!

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • A kesudió, mint minden dióféle, az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki! Aki érzékeny a dió- és mogyorófélékre, kérem, inkább tartózkodjon ennek fogyasztásától!

Szerkesztés Kapcsolódó videók

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell