Zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 31., 13:59-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni? == Könnyű vacsorát, munkahelyi ebédet nem könnyű minden nap kitalálni, ez a recept egy megoldás er…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni?

Könnyű vacsorát, munkahelyi ebédet nem könnyű minden nap kitalálni, ez a recept egy megoldás erre a problémára.

Lépések

  1. Az uborkát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk.
  2. A majonézt a konyakkal és néhány csepp olívaolajjal összekeverjük, majd az uborkát és az almát beleforgatjuk.
  3. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
  4. A párizsi szeleteket félbehajtjuk és a salátalevelek társaságában tálra rendezzük.
  5. Az olívabogyóval meghintjük, és a negyedelt paradicsommal díszítve, a zöldségkoktéllal tálaljuk.

Tippek

  • Fonnyadó almáink egyik legjobb felhasználási módja.

Amire szükséged lehet

  • A zöldségkoktélhoz:
    • 1 kígyóuborka,
    • 2 nagy alma,
    • 10 dkg majonéz,
    • 2 cl konyak,
    • olívaolaj,
    • só,
    • őrölt fehér bors
  • A tálra:
    • 30 dkg füstölt ízű pulykapárizsi
    • zöldsaláta (pl. lollo rosso)
    • maréknyi fekete olívabogyó
    • 2 paradicsom

Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk a késsel az uborka és az alma hámozásakor!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.