Zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni?

Zoldsegkoktelos sajtos parizsi.jpg

Könnyű vacsorát, munkahelyi ebédet nem könnyű minden nap kitalálni, ez a recept egy megoldás erre a problémára.

[szerkesztés] Lépések

  1. Az uborkát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk.
  2. A majonézt a konyakkal és néhány csepp olívaolajjal összekeverjük, majd az uborkát és az almát beleforgatjuk.
  3. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
  4. A párizsi szeleteket félbehajtjuk és a salátalevelek társaságában tálra rendezzük.
  5. Az olívabogyóval meghintjük, és a negyedelt paradicsommal díszítve, a zöldségkoktéllal tálaljuk.

[szerkesztés] Tippek

  • Fonnyadó almáink egyik legjobb felhasználási módja.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • A zöldségkoktélhoz:
    • 1 kígyóuborka,
    • 2 nagy alma,
    • 10 dkg majonéz,
    • 2 cl konyak,
    • olívaolaj,
    • só,
    • őrölt fehér bors
  • A tálra:
    • 30 dkg füstölt ízű pulykapárizsi
    • zöldsaláta (pl. lollo rosso)
    • maréknyi fekete olívabogyó
    • 2 paradicsom

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk a késsel az uborka és az alma hámozásakor!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.