Ínyenc töltött kiflit készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 31., 08:11-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell ínyenc töltött kiflit készíteni?)
Hogyan kell ínyenc töltött kiflit készíteni?
A két-három napos kifliket (vagy zsömléket), valamint a maradék felvágottat kiválóan felhasználhatjuk ehhez az egyszerű, de annál finomabb ételhez.
Lépések
- A kifliket kettévágjuk és levágjuk a végüket.
- Egy fakanál segítségével kinyomjuk a kifli belsejét egy tálba.
- Ehhez hozzáadjuk az apróra vágott párizsit, a főtt tojást és a májast, és tölteléket keverünk belőle, majd sóval, borssal ízesítjük.
- Ezt a masszát visszatöltjük a kiflikbe.
- A tetejére csíkokra vágott sajtot tűzünk fogpiszkálóval.
- Előmelegített sütőben 10 perc alatt elkészül.
Tippek
- A megmaradt kiflicsücsköket kiszáríthatjuk, és zsemlemorzsát is készíthetünk belőle házilag.
Amire szükséged lehet
- 5 kifli,
- 15 dkg füstölt ízű pulykamell párizsi,
- 10 dkg pulykamájas,
- 3 főtt tojás,
- 5 dkg sajt,
- só,
- bors
Figyelmeztetések
- A főzést követően jól hűtsük ki a tojásokat, nehogy megégessük a kezünket a héj eltávolításakor!