Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Májkrémet készíteni

1 173 bájt hozzáadva, 2013. március 28., 16:50
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell májkrémet készíteni? == A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat…”
== Hogyan kell májkrémet készíteni? ==

A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.

== Lépések ==

# Szerezzük be a hozzávalókat: 30 dkg csirkemáj, 2 közepes méretű vöröshagyma, 15 dkg kacsazsír, 1/2 tk. bors, 1 tk. só, 1 tk. majoranna.
# A csirkemájat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
# Egy lábosban feltesszük főzni a zsírt és a májat.
# Egy-két perc után ráöntjük a felkarikázott vöröshagymát és puhára főzzük (kb. 10-15 perc).
# Levesszük a tűzről és botmixerrrel összeturmixoljuk.
# A végén ízlés szerint fűszerezzük.

== Tippek ==

* Ez a májkrém bolti társaival ellentétben nem színeződik el még napok múlva sem. Sokáig eláll.

== Amire szükséged lehet ==

* 30 dkg csirkemáj
* 2 közepes méretű vöröshagyma
* 15 dkg kacsazsír
* 1/2 tk.bors
* 1 tk. só
* 1 tk. majoranna

== Figyelmeztetések ==

* Friss májat használjunk, mert a fagyasztott kiengedi magából a nedvességet, és száraz lesz.

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/01/majkrem.html Paleolit Life: Májkrém]

[[Kategória:Étel-ital]]
12
szerkesztés