12
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell májkrémet készíteni? == A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat…”
== Hogyan kell májkrémet készíteni? ==
A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.
== Lépések ==
# Szerezzük be a hozzávalókat: 30 dkg csirkemáj, 2 közepes méretű vöröshagyma, 15 dkg kacsazsír, 1/2 tk. bors, 1 tk. só, 1 tk. majoranna.
# A csirkemájat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
# Egy lábosban feltesszük főzni a zsírt és a májat.
# Egy-két perc után ráöntjük a felkarikázott vöröshagymát és puhára főzzük (kb. 10-15 perc).
# Levesszük a tűzről és botmixerrrel összeturmixoljuk.
# A végén ízlés szerint fűszerezzük.
== Tippek ==
* Ez a májkrém bolti társaival ellentétben nem színeződik el még napok múlva sem. Sokáig eláll.
== Amire szükséged lehet ==
* 30 dkg csirkemáj
* 2 közepes méretű vöröshagyma
* 15 dkg kacsazsír
* 1/2 tk.bors
* 1 tk. só
* 1 tk. majoranna
== Figyelmeztetések ==
* Friss májat használjunk, mert a fagyasztott kiengedi magából a nedvességet, és száraz lesz.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/01/majkrem.html Paleolit Life: Májkrém]
[[Kategória:Étel-ital]]
A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.
== Lépések ==
# Szerezzük be a hozzávalókat: 30 dkg csirkemáj, 2 közepes méretű vöröshagyma, 15 dkg kacsazsír, 1/2 tk. bors, 1 tk. só, 1 tk. majoranna.
# A csirkemájat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
# Egy lábosban feltesszük főzni a zsírt és a májat.
# Egy-két perc után ráöntjük a felkarikázott vöröshagymát és puhára főzzük (kb. 10-15 perc).
# Levesszük a tűzről és botmixerrrel összeturmixoljuk.
# A végén ízlés szerint fűszerezzük.
== Tippek ==
* Ez a májkrém bolti társaival ellentétben nem színeződik el még napok múlva sem. Sokáig eláll.
== Amire szükséged lehet ==
* 30 dkg csirkemáj
* 2 közepes méretű vöröshagyma
* 15 dkg kacsazsír
* 1/2 tk.bors
* 1 tk. só
* 1 tk. majoranna
== Figyelmeztetések ==
* Friss májat használjunk, mert a fagyasztott kiengedi magából a nedvességet, és száraz lesz.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/01/majkrem.html Paleolit Life: Májkrém]
[[Kategória:Étel-ital]]