Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 17., 13:03-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel? == A metélőhagyma, más néven a snidling zamata még azt is leveszi a lábáról, aki …”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel?

A metélőhagyma, más néven a snidling zamata még azt is leveszi a lábáról, aki a hagymát egyébként nem szereti. A muffinnak pedig nem csak édes változata létezik.


Lépések

  1. A lisztet a sütőporral és a curryporral összeszitáljuk, és hozzáadjuk a sót és a borsot.
  2. A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk, végül az apró kockákra vágott párizsit is beleforgatjuk.
  3. A masszát a muffin papírral bélelt muffinforma mélyedéseibe háromnegyed részig töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Az uborkát és a megmosott, kicsumázott paprikákat kis kockákra vágjuk, amelyeket olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük és a sós sütemény mellé kínáljuk.

Tippek

  • A masszát evőkanállal a legkönnyebb a muffinformákba adagolni.

Amire szükséged lehet

  • A muffinhoz:
    • 30 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 csapott evőkanál currypor
    • őrölt fekete bors
    • 2 tojás
    • 10 dkg puha vaj
    • 3 dl tej
    • 15 dkg snidlinges pulykapárizsi
  • Az öntethez:
    • 2 ecetes uborka
    • 1 piros színű kaliforniai vagy kápia paprika
    • 1 piros színű csilipaprika
    • 1 dl olívaolaj
    • 2 evőkanál balzsamecet

Figyelmeztetések

  • Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.