Metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell metélőhagymás-párizsis muffint készíteni pikáns öntettel?

Metelohagymas parizsis muffin pikans ontettel.jpg

A metélőhagyma, más néven a snidling zamata még azt is leveszi a lábáról, aki a hagymát egyébként nem szereti. A muffinnak pedig nem csak édes változata létezik.

[szerkesztés] Lépések

  1. A lisztet a sütőporral és a curryporral összeszitáljuk, és hozzáadjuk a sót és a borsot.
  2. A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk, végül az apró kockákra vágott párizsit is beleforgatjuk.
  3. A masszát a muffin papírral bélelt muffinforma mélyedéseibe háromnegyed részig töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Az uborkát és a megmosott, kicsumázott paprikákat kis kockákra vágjuk, amelyeket olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük és a sós sütemény mellé kínáljuk.

[szerkesztés] Tippek

  • A masszát evőkanállal a legkönnyebb a muffinformákba adagolni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • A muffinhoz:
    • 30 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 csapott evőkanál currypor
    • őrölt fekete bors
    • 2 tojás
    • 10 dkg puha vaj
    • 3 dl tej
    • 15 dkg snidlinges pulykapárizsi
  • Az öntethez:
    • 2 ecetes uborka
    • 1 piros színű kaliforniai vagy kápia paprika
    • 1 piros színű csilipaprika
    • 1 dl olívaolaj
    • 2 evőkanál balzsamecet

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.