Fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 31., 14:10-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni? == Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt…”)
Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni?
Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt a receptet!
Lépések
- A bagett szeleteket vajjal vékonyan megkenjük.
- Az uborkát alaposan megmossuk és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük.
- A sonkaszeleteket negyedrét hajtjuk, az uborkacsíkokat leporellószerűen hullámosra hajtogatjuk és egymásra téve mindkettőt fogvájóval csinosan a vajas kenyérre tűzzük.
- A kész falatokat tányérra sorakoztatjuk.
- Az öntethez a tejfölt a majonézzel összekeverjük.
- A kétféle hagymát megtisztítjuk, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott újhagymát a tejfölös mártásba keverjük.
- Mustárral, sóval és borssal ízesítjük.
Tippek
- Díszítésként az újhagyma zöldjét a tetejére szórhatjuk.
Amire szükséged lehet
- A falatkákhoz:
- 24 szelet bagett
- 10 dkg vaj
- 1 kígyóuborka
- 20 dkg pulykamell sonka
- Az öntethez:
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 kiskanál mustár
- só
- őrölt fehér bors
Figyelmeztetések
- Érdemes rágót bekészítenünk!