Fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni?

Fokhagymas ontetes koktelfalatok.jpg

Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt a receptet!

[szerkesztés] Lépések

  1. A bagett szeleteket vajjal vékonyan megkenjük.
  2. Az uborkát alaposan megmossuk és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük.
  3. A sonkaszeleteket negyedrét hajtjuk, az uborkacsíkokat leporellószerűen hullámosra hajtogatjuk és egymásra téve mindkettőt fogvájóval csinosan a vajas kenyérre tűzzük.
  4. A kész falatokat tányérra sorakoztatjuk.
  5. Az öntethez a tejfölt a majonézzel összekeverjük.
  6. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott újhagymát a tejfölös mártásba keverjük.
  7. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük.

[szerkesztés] Tippek

  • Díszítésként az újhagyma zöldjét a tetejére szórhatjuk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • A falatkákhoz:
    • 24 szelet bagett
    • 10 dkg vaj
    • 1 kígyóuborka
    • 20 dkg pulykamell sonka
  • Az öntethez:
    • 2 dl tejföl
    • 3 evőkanál majonéz
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor újhagyma
    • 1 kiskanál mustár
    • őrölt fehér bors

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Érdemes rágót bekészítenünk!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.