Zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 31., 14:01-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni?)
[szerkesztés] Hogyan kell zöldségkoktélos sajtos párizsit készíteni?
Könnyű vacsorát, munkahelyi ebédet nem könnyű minden nap kitalálni, ez a recept egy megoldás erre a problémára.
[szerkesztés] Lépések
- Az uborkát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk.
- A majonézt a konyakkal és néhány csepp olívaolajjal összekeverjük, majd az uborkát és az almát beleforgatjuk.
- Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
- A párizsi szeleteket félbehajtjuk és a salátalevelek társaságában tálra rendezzük.
- Az olívabogyóval meghintjük, és a negyedelt paradicsommal díszítve, a zöldségkoktéllal tálaljuk.
[szerkesztés] Tippek
- Fonnyadó almáink egyik legjobb felhasználási módja.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- A zöldségkoktélhoz:
- 1 kígyóuborka,
- 2 nagy alma,
- 10 dkg majonéz,
- 2 cl konyak,
- olívaolaj,
- só,
- őrölt fehér bors
- A tálra:
- 30 dkg füstölt ízű pulykapárizsi
- zöldsaláta (pl. lollo rosso)
- maréknyi fekete olívabogyó
- 2 paradicsom
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Vigyázzunk a késsel az uborka és az alma hámozásakor!