„Párizsi salátát készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell párizsi salátát készíteni? == Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept j…”) |
(→Hogyan kell párizsi salátát készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell párizsi salátát készíteni? == | == Hogyan kell párizsi salátát készíteni? == | ||
− | Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept jó szolgálatot tehet. | + | [[Fájl:parizsi_salata.jpg|right|250 px]]Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept jó szolgálatot tehet. |
− | |||
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. június 18., 08:47-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell párizsi salátát készíteni?
Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept jó szolgálatot tehet.
[szerkesztés] Lépések
- A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral.
- Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral.
- A füstölt sertés párizsit, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
- A kockázott párizsit, valamint a zöldségeket összekeverjük az ízesített majonézzel.
- Egy kóstolás után még ízesíthetjük.
[szerkesztés] Tippek
- Tálalás előtt minimum 3-4 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
- Pirított barna kenyérrel fogyasszuk, úgy a legkiválóbb!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 30 dkg füstölt sertés párizsi,
- 20 dkg héjában főtt burgonya,
- 3-4 db közepes csemege uborka,
- 5 db póréhagyma,
- 1 dl majonéz,
- 1,5 dl tejföl,
- só,
- fél citrom leve,
- őrölt fehérbors,
- porcukor,
- mustár
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A csemegeuborkát csöpögtessük le, vagy töröljük szárazra, hogy ne áztassa el a salátánkat!