Párizsi salátát készíteni
Innen: Hogyankell.hu
[szerkesztés] Hogyan kell párizsi salátát készíteni?
Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept jó szolgálatot tehet.
[szerkesztés] Lépések
- A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral.
- Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral.
- A füstölt sertés párizsit, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
- A kockázott párizsit, valamint a zöldségeket összekeverjük az ízesített majonézzel.
- Egy kóstolás után még ízesíthetjük.
[szerkesztés] Tippek
- Tálalás előtt minimum 3-4 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
- Pirított barna kenyérrel fogyasszuk, úgy a legkiválóbb!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 30 dkg füstölt sertés párizsi,
- 20 dkg héjában főtt burgonya,
- 3-4 db közepes csemege uborka,
- 5 db póréhagyma,
- 1 dl majonéz,
- 1,5 dl tejföl,
- só,
- fél citrom leve,
- őrölt fehérbors,
- porcukor,
- mustár
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A csemegeuborkát csöpögtessük le, vagy töröljük szárazra, hogy ne áztassa el a salátánkat!