„Egyszerű sajtmártást készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „right|250pxA sajtmártás egyszerű és olcsó étel, továbbá gyorsan elkészíthető. Így ha éppen nincs más otthon, de gyorsan kell valami…”) |
|||
(3 közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
+ | == Hogyan kell egyszerű sajtmártást készíteni? == | ||
+ | |||
[[Fájl: Sajtmartas.jpg|right|250px]]A sajtmártás egyszerű és olcsó étel, továbbá gyorsan elkészíthető. Így ha éppen nincs más otthon, de gyorsan kell valamilyen meleg ételt prezentálni, akkor ez remek választás a főtt tészta mellé. Ráadásul bármilyen rántott hús vagy sajt kiegészítője lehet, és némileg laktatóbb is, mint egy [http://hogyankell.hu/Tart%C3%A1rm%C3%A1rt%C3%A1st_k%C3%A9sz%C3%ADteni tartármártás.] Ugyanakkor mártogatósnak is kiváló csemege chipsekhez, sült krumplihoz egy házibulin vagy esti filmezéskor. | [[Fájl: Sajtmartas.jpg|right|250px]]A sajtmártás egyszerű és olcsó étel, továbbá gyorsan elkészíthető. Így ha éppen nincs más otthon, de gyorsan kell valamilyen meleg ételt prezentálni, akkor ez remek választás a főtt tészta mellé. Ráadásul bármilyen rántott hús vagy sajt kiegészítője lehet, és némileg laktatóbb is, mint egy [http://hogyankell.hu/Tart%C3%A1rm%C3%A1rt%C3%A1st_k%C3%A9sz%C3%ADteni tartármártás.] Ugyanakkor mártogatósnak is kiváló csemege chipsekhez, sült krumplihoz egy házibulin vagy esti filmezéskor. | ||
8. sor: | 10. sor: | ||
# '''Keverd el csomómentesre!''' | # '''Keverd el csomómentesre!''' | ||
# '''Add hozzá a reszelt sajtot!''' | # '''Add hozzá a reszelt sajtot!''' | ||
− | # '''Melegítsd tovább alacsony lángon | + | # '''Melegítsd tovább alacsony lángon folyamatosan kevergetve, míg sűrű szószt nem kapsz!''' |
− | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * A leírt sajtszósz csak egy alap, így úgy variálhatod, ahogy neked tetszik. Tehetsz hozzá tejfölt vagy tejszínt, hogy krémesebb legyen. Továbbá fűszerekben is úgy alakítható, ahogy az ízlésednek megfelel. Például zöldfűszereket is tehetsz hozzá (snidling, petrezselyem stb.) vagy reszelt szerecsendiót | + | * A leírt sajtszósz csak egy alap, így úgy variálhatod, ahogy neked tetszik. Tehetsz hozzá tejfölt vagy tejszínt, hogy krémesebb legyen. Továbbá fűszerekben is úgy alakítható, ahogy az ízlésednek megfelel. Például zöldfűszereket is tehetsz hozzá (snidling, petrezselyem stb.) vagy reszelt szerecsendiót. |
− | * A sajtmártásod még finomabb lehet, ha többféle sajtot használsz fel | + | * A sajtmártásod még finomabb lehet, ha többféle sajtot használsz fel, például fele füstölt sajt, a másik fele valamilyen félkemény sajt. |
A lap jelenlegi, 2015. január 16., 15:54-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell egyszerű sajtmártást készíteni?
A sajtmártás egyszerű és olcsó étel, továbbá gyorsan elkészíthető. Így ha éppen nincs más otthon, de gyorsan kell valamilyen meleg ételt prezentálni, akkor ez remek választás a főtt tészta mellé. Ráadásul bármilyen rántott hús vagy sajt kiegészítője lehet, és némileg laktatóbb is, mint egy tartármártás. Ugyanakkor mártogatósnak is kiváló csemege chipsekhez, sült krumplihoz egy házibulin vagy esti filmezéskor.
[szerkesztés] Lépések
- Alacsony lángos melegítsd fel a tejet!
- Ízesítsd sóval és őrölt fehérborssal!
- Add hozzá a lisztet!
- Keverd el csomómentesre!
- Add hozzá a reszelt sajtot!
- Melegítsd tovább alacsony lángon folyamatosan kevergetve, míg sűrű szószt nem kapsz!
[szerkesztés] Tippek
- A leírt sajtszósz csak egy alap, így úgy variálhatod, ahogy neked tetszik. Tehetsz hozzá tejfölt vagy tejszínt, hogy krémesebb legyen. Továbbá fűszerekben is úgy alakítható, ahogy az ízlésednek megfelel. Például zöldfűszereket is tehetsz hozzá (snidling, petrezselyem stb.) vagy reszelt szerecsendiót.
- A sajtmártásod még finomabb lehet, ha többféle sajtot használsz fel, például fele füstölt sajt, a másik fele valamilyen félkemény sajt.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
Hozzávalók kb. 2 főre:
- 2 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál liszt
- kevés só
- kevés őrölt fehérbors
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Óvatosan a még meleg sajtszósszal, mert könnyen leforrázhatod a nyelved!