Egyszerű sajtmártást készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell egyszerű sajtmártást készíteni?

Sajtmartas.jpg

A sajtmártás egyszerű és olcsó étel, továbbá gyorsan elkészíthető. Így ha éppen nincs más otthon, de gyorsan kell valamilyen meleg ételt prezentálni, akkor ez remek választás a főtt tészta mellé. Ráadásul bármilyen rántott hús vagy sajt kiegészítője lehet, és némileg laktatóbb is, mint egy tartármártás. Ugyanakkor mártogatósnak is kiváló csemege chipsekhez, sült krumplihoz egy házibulin vagy esti filmezéskor.

[szerkesztés] Lépések

  1. Alacsony lángos melegítsd fel a tejet!
  2. Ízesítsd sóval és őrölt fehérborssal!
  3. Add hozzá a lisztet!
  4. Keverd el csomómentesre!
  5. Add hozzá a reszelt sajtot!
  6. Melegítsd tovább alacsony lángon folyamatosan kevergetve, míg sűrű szószt nem kapsz!

[szerkesztés] Tippek

  • A leírt sajtszósz csak egy alap, így úgy variálhatod, ahogy neked tetszik. Tehetsz hozzá tejfölt vagy tejszínt, hogy krémesebb legyen. Továbbá fűszerekben is úgy alakítható, ahogy az ízlésednek megfelel. Például zöldfűszereket is tehetsz hozzá (snidling, petrezselyem stb.) vagy reszelt szerecsendiót.
  • A sajtmártásod még finomabb lehet, ha többféle sajtot használsz fel, például fele füstölt sajt, a másik fele valamilyen félkemény sajt.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

Hozzávalók kb. 2 főre:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés só
  • kevés őrölt fehérbors


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Óvatosan a még meleg sajtszósszal, mert könnyen leforrázhatod a nyelved!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Noatah