„Sonkás-sajtos croissant-t készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sonkás-sajtos croissant-t készíteni? == Ha nincs kedvünk tésztát dagasztani, érdemes a modern konyha félkész alapanyagaihoz nyúlni. Az egyik ilye…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2013. július 24., 12:40-kori változata
Hogyan kell sonkás-sajtos croissant-t készíteni?
Ha nincs kedvünk tésztát dagasztani, érdemes a modern konyha félkész alapanyagaihoz nyúlni. Az egyik ilyen a leveles tészta, amit már kisebb üzletekben is beszerezhetünk, és a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, és bármikor elővehetjük.
Lépések
- A leveles tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
- A bal sarkától ferdén jobbra felfele vágjuk háromszög alakúra, a teteje 8-10 cm széles legyen, majd onnan lefelé megint jobbra oldalt vágjuk háromszög alakúra és így tovább.
- Majd minden háromszög 8-10 cm részére teszünk egy ujjnyira a szélétől 1 kávéskanál margarint, kicsit lenyomkodjuk ujjal, hogy ne legyen púpos, majd rá a sonka és a sajt.
- A széleit tojással lekenjük és felcsavarjuk (croissant alakúra) a végeit összenyomva, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és bekenjük a tetejüket tojással, amelytől szép aranybarna színe lesz.
- Előmelegített 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
- A tetejét megszórhatjuk sajttal vagy szezámmal.
Tippek
- Ha a leveles tésztát előző nap este kivesszük a fagyasztóból, reggelre kiolvad.
- Töltelékként fűszeres vajat vagy sajtkrémet is használhatunk.
Amire szükséged lehet
- 2 csomag leveles tészta
- 18 szeletelt sajt (háromszög alakú)
- 18 kávéskanál margarin
- 9 szelet selyemsonka félbevágva
- 1 db tojás felverve kenéshez
Figyelmeztetések
- A croissant-okat fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin vagy sütőrácson!