„Fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Amire szükséged lehet) |
(→Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni? == | == Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni? == | ||
− | Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt a receptet! | + | [[Fájl:fokhagymas_ontetes_koktelfalatok.jpg|right|350 px]]Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt a receptet! |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. május 31., 14:13-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni?
Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt a receptet!
[szerkesztés] Lépések
- A bagett szeleteket vajjal vékonyan megkenjük.
- Az uborkát alaposan megmossuk és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük.
- A sonkaszeleteket negyedrét hajtjuk, az uborkacsíkokat leporellószerűen hullámosra hajtogatjuk és egymásra téve mindkettőt fogvájóval csinosan a vajas kenyérre tűzzük.
- A kész falatokat tányérra sorakoztatjuk.
- Az öntethez a tejfölt a majonézzel összekeverjük.
- A kétféle hagymát megtisztítjuk, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott újhagymát a tejfölös mártásba keverjük.
- Mustárral, sóval és borssal ízesítjük.
[szerkesztés] Tippek
- Díszítésként az újhagyma zöldjét a tetejére szórhatjuk.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- A falatkákhoz:
- 24 szelet bagett
- 10 dkg vaj
- 1 kígyóuborka
- 20 dkg pulykamell sonka
- Az öntethez:
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 kiskanál mustár
- só
- őrölt fehér bors
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Érdemes rágót bekészítenünk!