„Fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni? == Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt…”)
(Nincs különbség)

A lap 2013. május 31., 14:10-kori változata

Hogyan kell fokhagymás öntetes koktélfalatokat készíteni?

Ha gyors vacsorát vagy vendégváró falatot szeretnénk készíteni, mindenképp próbáljuk ki ezt a receptet!

Lépések

  1. A bagett szeleteket vajjal vékonyan megkenjük.
  2. Az uborkát alaposan megmossuk és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük.
  3. A sonkaszeleteket negyedrét hajtjuk, az uborkacsíkokat leporellószerűen hullámosra hajtogatjuk és egymásra téve mindkettőt fogvájóval csinosan a vajas kenyérre tűzzük.
  4. A kész falatokat tányérra sorakoztatjuk.
  5. Az öntethez a tejfölt a majonézzel összekeverjük.
  6. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott újhagymát a tejfölös mártásba keverjük.
  7. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük.

Tippek

  • Díszítésként az újhagyma zöldjét a tetejére szórhatjuk.

Amire szükséged lehet

  • A falatkákhoz:
  • 24 szelet bagett
  • 10 dkg vaj
  • 1 kígyóuborka
  • 20 dkg pulykamell sonka
  • Az öntethez:
    • 2 dl tejföl
    • 3 evőkanál majonéz
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor újhagyma
    • 1 kiskanál mustár
    • őrölt fehér bors

Figyelmeztetések

  • Érdemes rágót bekészítenünk!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.