Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Herevisszér tágulatot gyógyítani otthon

1 938 bájt hozzáadva, 2022. május 1., 08:53
Lépések
A gyertya állás a legegyszerűbb módja ennek. Én naponta akár 20 perce is így voltam. Persze nem egy kényelmes dolog. Ezért a falnak támasztva a lábat, a derék alá párnákat pakolva sokkal kényelesebb már. Sőt annyira kényemessé tettem így, hogy olvastam is így konyvet, vagy mobiloztam. Sokszor a lábamat sem tarottam más egyenesen. Egy volt a lényeg, hogy a here, pontosabban a herezacskó lefele legyen és az elhas is lefele legyen, hogy a vér így visszafele folyjon. Illetve ilyenkor a herém (mivel ugye a zacsi lóg) ebben a pózban is lefele lógtak. Szerintem ez nem jó, így kézzel sokszor inkább megfogtam, hogy a here tényel legfellül legyen, "alatt" legyen a visszér, hogy tényleg a gravitáció irányába menjen a vér.
 
# Masszázs
 
Ezen a ponton volt bennem bizonytalanság. Ha rákeresel a visszér masszászra, akkor talász olyat, hogy akár veszélyes is lehet. Ezt persze a lábvisszérnél találod. Szerintem a herevisszér egy felületi visszér, így lehet masszírozni. Ezt persze már akokr érdemes, ha kicsit lement az éles fájdalom. Masszázs esetén persze tompán fájni fog közben és utána is. De szerintem a pangó vért így is meg lehet indítani. Én tehát apró körkörs mozdulatokkal (legtöbbször ez is valahogy fejjel lefele) elkezdtem masszírozni a duzzanatot. Én úgy érzem nálam ez hozott érdemi javulást.
 
# Hűtsd a heréidet!
 
Ez így vicesen hangzik, de nagyon hasznos. A herevisszesség egyik oka, hogy túl melegen van a here. Itt jegyzem meg, hogy nálam az egész törnénet azzal járt, hogy a jellemzően M-es alsódargájaimat XL-re cseréltem. Nem úgy, hogy lógjon a here szabadon, mert az sem jó, de fontos, hogy ne legyen szoros az alsó. Fontos, hogy természetesen szellőző anyagból legyen az alsó (pl: pamut, gyapjú). Szóval a here vagy lóg vagy nem. attól függ mennyi a külső hőmérséket. Ennek megfelelően a herezacskó szabályozza a lógást. A vénáknak egyértelműen a hideg a jó. Ez igaz a lábvisszérre is. A meleg nem jó, mert tágulást növeli. Herevisszér tágulat esetén nem kéne még tágítani. Szauna, forró fürdő nem tesz éppen jót. Én mind a kettőt korábban csináltam, most már hanyagolom. A legjobb az úszás. Az ganatáltam összehúzza a zacsit és a véna átmérjét csökketni, tehát a véráram sebessét növeli. Ha nem tudsz eljutni uszodába vagy csak kevésszer, akkor a hideg vív pont megeszi. A zuhanyzáskor én mindig hideg herezuhannyal fejleztem be. Sokszor pedig külön hidegvízzel öntöttem le 3-5 percik pohárból a heréket, főleg a balt. Ne beszüld le a hideg víz erejét ebben a témában, nagyon sokat segít.
== Kapcsolódó videók ==
13
szerkesztés