Herevisszér tágulatot gyógyítani otthon

Innen: Hogyankell.hu

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!

[szerkesztés] Hogyan kell Herevisszér tágulatot gyógyítani otthon?

Herevisszér tágulat kezelése otthon, műtét nélkül. Ebben a cikkben leírom saját tapasztalataimat a fent nevezett tüntettel kapcsolatban. Nagyon fontos kiemelnem, hogy egyszerű magánemberként teszem közzé tapasztalataimat. Nem buzdítok senkit az orvosi ellenőrzés, kezelés elutasítására, egyszerűen csak szeretnék ezen megközelítésen kívül néhány tapasztalatot megosztani másokkal, hátha segítségre lehetnek a tanácsok.


[szerkesztés] Lépések

  1. Herevisszér tágulat diagnózis: Nálam az észlelés úgy kezdődött, hogy a bal oldali herémben éreztem húzó érzést. Sőt talán több is volt ennél, mert az egész bal oldali lágyékhajlatomba kisugárzott egy furcsa fájdalom. Az első napokban nem is tudtam eldönteni, hogy a hajlítóizom fáj vagy a herém. Jobban odafigyelve egyértelmű volt, hogy a herém fáj, mert olyan érzés volt, mint klasszikusan szólva, mint akit tökön rúgtak. Csakhogy ez az érzés nem múlt el. Természetesen rögtön önvizsgálat következett, és azt is tapasztaltam, hogy nagyobb érintésre már nyilalló fájdalom volt a bal oldali herében. Azonnal interneten elkezdtem olvasni. Nagyából kb. 5 here "betegséget" ír le minden oldal és mivel a herevisszeresség jellemzően eleve bal oldali here probléma, illetve a többi más elváltozás tünetei nem voltak jelen, így egyértelműen lehetett diagnosztizálni a helyzetet. Sőt miután majd te is megnézed a bal herék anatómiáját illetve kitapintod hol fáj igazán, akkor még egyértelműbb lesz. Sőt nálam még látható is volt. Egy dudor vagy nagyobb csomó jól kivehető volt a visszér helyén. Keresőszó Google keresésére, ami segít: varicocele
  2. Pánik helyett megismerés: Igen, elsőként mindenki pánikol. Főleg, mivel a magyar interneten "csak" a hivatalom megközelítést lehet elolvasni a kezelésre, ami nem más mint műtét. Én személy szerint bármilyen műtéttől rettegek, hát még egy férfiasságomat érintő műtéttől. Továbbra is mondom, ha nincs más választás, akkor nincs, de ez a bejegyzés az alternatívákról szól. Szóval a legjobb elsőként megismerni azt, hogy mi is ez a visszér valójában. Két féle ér van: ütőér (artéria), ami a vért "odafele" szállítja és véna, ami a visszér. Tehát a visszér, az maga a véna, és nem a betegség neve. A visszér az tágul. Ez azért gond, mert a vér visszaszállítás is nem lesz hatékony, mert az ér tágult, így a vér az "visszafolyhat". Ebből alakul ki a pangás, ami a duzzanatot okozza. A vér persze menne vissza, de nem tud megfelelően, ezért a közelben további kisebb ereken keresztül, próbálnak visszajutni. Így lehet egy ér tágulatából több is. Nálam nem tudom pontosan mi a helyzet, a lényeg az elv. A véna kitágult, vér pang.
  3. Kegel-gyakorlatok: Tehát helyre kellene valahogy állítani a visszaszállító funkciót. Kis kutatás után azonnal szembe jönnek az ún. Kegel gyakorlatok. Ezek tulajdonképpen Jóga gyakorlatok férfiaknak. Célja megindítani a vérvisszaáramlást. Nem nehéz elképzelni. Egy pangó vért meg kell mozgatni. Mivel? Testmozgással. Itt rögtön hozzáteszem, hogy a legtöbb kardiósport is megfelel. A lényeg, hogy mozogj. Viszont a Kegel gyakorlatok kimondottan az alsótest véráramlását segítik elő. Van nagyon sok videó a Youtube-on. A lényeg, hogy reggel és este csináld őket. Ha csak 5 percig csinálod már az is több, mint a semmi. Keresőszavak a Youtube-ra: kegel exercises varicocele, kegel exercises for men. Ezek nagyon jó és egyszerű gyakorlatok. Ajánlott nem csak akkor csinálni, ha "bajod" van.
  4. Még mindig gyakorlatok: Hangsúlyozni szeretném, hogy a legjobb módszer, ha a visszáramlást elősegítjük gyakorlatokkal. A here ugyebár lefele lóg. A visszér ott van felette, a vért a gravitáció lefele húzza. Annak pedig pont felfelé kellene mennie a szív irányába. Egyébként a vese vezetékbe csatlakozik be a bal oldali véna, ezért is érezhetsz ilyenkor vese szúrást. Szóval segítsük ez a folyamatot. Hogyan? Legyél fordítva! A gyertya állás a legegyszerűbb módja ennek. Én naponta akár 20 perce is így voltam. Persze nem egy kényelmes dolog. Ezért a falnak támasztva a lábat, a derék alá párnákat pakolva sokkal kényelmesebb már. Sőt annyira kényelmessé tettem így, hogy olvastam is így könyvet, vagy mobiloztam. Sokszor a lábamat sem tarottam más egyenesen. Egy volt a lényeg, hogy a here, pontosabban a herezacskó lefele legyen és az elhas is lefele legyen, hogy a vér így visszafele folyjon. Illetve ilyenkor a herém (mivel ugye a zacsi lóg) ebben a pózban is lefele lógtak. Szerintem ez nem jó, így kézzel sokszor inkább megfogtam, hogy a here tényleg legfelül legyen, "alatt" legyen a visszér, hogy tényleg a gravitáció irányába menjen a vér.
  5. Masszázs: Ezen a ponton volt bennem bizonytalanság. Ha rákeresel a visszér masszázsra, akkor találsz olyat, hogy akár veszélyes is lehet. Ezt persze a lábvisszérnél találod. Szerintem a herevisszér egy felületi visszér, így lehet masszírozni. Ezt persze már akkor érdemes, ha kicsit lement az éles fájdalom. Masszázs esetén persze tompán fájni fog közben és utána is. De szerintem a pangó vért így is meg lehet indítani. Én tehát apró körkörös mozdulatokkal (legtöbbször ez is valahogy fejjel lefele) elkezdtem masszírozni a duzzanatot. Én úgy érzem nálam ez hozott érdemi javulást.
  6. Hűtsd a heréidet! Ez így viccesen hangzik, de nagyon hasznos. A herevisszeresség egyik oka, hogy túl melegen van a here. Itt jegyzem meg, hogy nálam az egész történet azzal járt, hogy a jellemzően M-es alsónadrágjaimat XL-re cseréltem. Nem úgy, hogy lógjon a here szabadon, mert az sem jó, de fontos, hogy ne legyen szoros az alsó. Fontos, hogy természetesen szellőző anyagból legyen az alsó (pl: pamut, gyapjú). Szóval a here vagy lóg vagy nem. attól függ mennyi a külső hőmérséklet. Ennek megfelelően a herezacskó szabályozza a lógást. A vénáknak egyértelműen a hideg a jó. Ez igaz a lábvisszérre is. A meleg nem jó, mert tágulást növeli. Herevisszér tágulat esetén nem kéne még tágítani. Szauna, forró fürdő nem tesz éppen jót. Én mind a kettőt korábban csináltam, most már hanyagolom. A legjobb az úszás. Az garantáltan összehúzza a zacsit és a véna átmérőjét csökkenteni, tehát a véráram sebességét növeli. Ha nem tudsz eljutni uszodába vagy csak kevésszer, akkor a hideg vív pont megeszi. A zuhanyzáskor én mindig hideg herezuhannyal fejeztem be. Sokszor pedig külön hidegvízzel öntöttem le 3-5 percig pohárból a heréket, főleg a balt. Ne beszüld le a hideg víz erejét ebben a témában, nagyon sokat segít. Sokszor egyébként alsó nélkül mászkáltam otthon, hogy kicsit fázzanak a herék. Alváskor szintén nem volt rajtam alsó.
  7. Visszér krémek: Ezekkel folyamatosan kend az érintett területet. Nagyon sokfél termék van. Vadgesztenye legyen benne, de ezek nagyon jók.
  8. Értend kiegészítők: Itt utána tudsz nézni milyen lehetőségek vannak visszérre. Ezek az erek falainak erősítését szolgálja. Ezeket szedem én: szőlőmagkivonat, K-vitamin. C-vitamin, E-vitamin, magnézium, Vadgesztenye kivonat, Dizmin + Heszperidin. Illetve egy minőségi kollagént: Collagen Pure Peptide. Hagyományos gyógyszerből csak ibuprofent szedtem, amikor még kezdetben erősebb volt a fájdalom. Tudni kell ugyanis, hogy a visszér egy érgyulladás. A gyulladást tehát gyulladáscsökkentőkkel lehet jól kezelni. Teák: eperlevél, márnalevél, tyúkhúr, bármi gyulladás ellen.
  9. Lelki okok, energiagyógyászat: Csak ez a téma megérne egy külön cikket, de itt igyekszem a lényeget leírni. A legfontosabb, hogy tudd: az egészség az alapállapot. Ez a herevisszér tágulat nem egy betegség, amivel azonosulnod kell, hanem csupán egy elváltozás. A természetet képes minden elváltozást kellő odafigyelés, pozitív hozzáállás és türelem mellett meggyógyítani. Koncentrálj az egészségre. Hidd és vizualizáld, hogy amikor gyakorlatokat csinálsz, masszírozod vagy kened, hogy az gyógyít. Vagy csak tedd rá kezed és képzeld el, hogy gyógyító energia éppen gyógyítja és helyreállítja a helyes működést. A lelki okok nagyon érdekesek egyébként. A visszérre az írják, hogy a belső rugalmasság hiánya. Ebben lehet valami, mert nálam akkor jött elő, hogy mindenféle sport vagy hétköznapi mozdulatnál meghúzódtam, tehát merev voltam, azaz belül elveszítettem az életben szükséges lelki rugalmasságot. Aztán mivel én ismertem a Biologika tanát, rákerestem a "biologika visszér" témára. Hátráltatottsági konfliktus. Nálam ez volt a teli találat. A munkahelyemen évek óta nap-mint nap azzal szembesültem, hogy "egyedül" vagyok a többiek nem segítenek. Miért a here? Mert az szerintem a teremtés (nemzés) szerve. Tehát nem segítenek, hogy létrehozzak valamit. Maga az elváltozás pedig már a helyreállítani szakasz tünete. Ekkor nyugodtam meg teljesen, tehát már túl vagyok a konfliktuson, éppen a szervezet helyreállít. Igen, így állít helyre. "Csak" várni kell, de persze a konfliktust meg kell oldani. Egyébként minden betegség (ami ugye nem létezik) kulcsa a stressz és annak elhagyása. Ennek módszere pedig az elengedés. Engedd el a konfliktust, engedd el még az is, hogy függsz egy betegségtől. Csak "hagyd békén" magad és ne stresszelj, akkor a gyógyulás szinte azonnali.

[szerkesztés] Tippk

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha herevisszér tágulat gyanúja merül fel, elsőként azonnal fordulj szakorvoshoz!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Helpguru, Hogyankell