## A fentieknek megfelelően közvetlenül a tányér jobb oldalára, élével a tányér felé fordítva kell elhelyezni a fő fogáshoz használt nagy kést.
## Ezt követi az előételhez használt kés: halkés, rákkés, vajkés vagy kaviárkés.
## Ezek után helyezzük fel a leveshez használt nagy kanalat, amennyiben a levest tányérból fogyasztja a vendég. Ha csészéből eszi, consommé-s, vagy desszertkanalat teszünk fel.
## Amennyiben olyan előételt szolgálunk fel, amelyet a leves előtt, kanállal kell fogyasztani, a nagy kanál mellé kerülhet még egy kisebb is.
## Közvetlenül a tányér bal oldalára kerül a fő fogáshoz használt villa.
## Ezt követi az a meleg előételhez használt villa (halvilla, rákvilla, fondüvilla).
## A tányér fölé kerül a desszertes kanál és villa. (A kanál nyele jobbra, míg a villáé balra mutat, és a kanál van felül. Ha azonban csak villát adunk a desszerthez, annak a nyele is jobbra néz.)
# Az evőeszközök után helyezzük el a poharakat. A főfogáshoz használt ital poharát a főfogáshoz használt kés hegye fölé helyezzük el. Az előételhez felszolgált italok pohara ettől jobbra, a desszerthez adottaké pedig balra álljon.