176
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni? == right|250px Nyakadon a húsvét, te pedig valami újdonsá…”
== Hogyan kell sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni? ==
[[Fájl:husveti.jpg|right|250px]]
Nyakadon a húsvét, te pedig valami újdonságra vágysz a konyhában, ami nemcsak finom, de egészséges is? Ez a csokis- mogyoróvajas keksz mindössze nyolc egészséges hozzávalóból készül, ami azt jelenti, hogy glutén-, laktóz-, és hozzáadott cukormentes, ráadásul még a sütéssel sem kell bajlódnod, mégis szuper íze van! Kell ennél több?
== Lépések ==
#'''Bélelj ki egy tepsit zsírpapírral!''' Ez nem azért kell, mert sütni fogsz benne, hanem, hogy legyen miben dolgoznod, így egyelőre félre is teheted.
#'''Keverd össze a mogyoróvajat, mézet, sót és kókuszolajt egy lábasban!''' Ezután melegítsd addig, amíg meg nem olvadnak és jól el nem keverednek.
#'''Add hozzá a vanília aromát és a kakaóport!''' Keverd el, és miután ez kész van, öntsd hozzá a zabpelyhet, és keverd el jól. Végül a kókuszreszelék jön, dolgozd össze az egész masszát alaposan.
#'''Formázd meg a sütiket!''' Vegyél elő egy evőkanalat, majd szedjél ki vele egy adagot, ezután tedd az előkészített tepsibe és formázd fészek (vagy akármilyen) formájúra.
#'''Várd meg, míg megkeményedik!''' Ehhez tedd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba, és folyamatosan nézz rá, hogy megkeményedett-e már. Ha igen, akkor nincs más dolgod, csak a kedvenc apró csoki tojásaidat a tetejére tenni, majd tálalni.
== Tippek ==
*Nem muszáj, hogy fészek formája legyen, rajtad áll, hogyan fog kinézni a végeredmény.
*Tárold lefedve a hűtőszekrényben.
*Ügyelj rá, hogy a megvásárolt hozzávalók se tartalmazzanak olyan anyagokat, amiket te el szeretnél kerülni (laktóz, glutén stb.).
== Amire szükséged lehet ==
*1/2 csésze (120 ml) mogyoróvaj,
*60 ml méz,
*1/4 csésze (60 ml) kókuszolaj (szilárd állapotban mérve),
*2 ek kakaópor (cukrozatlan),
*1/4 tk só,
*1 tk vanília aroma,
*1 csésze zabpehely,
*1/4 csésze (4 ek) kókuszreszelék,
*zsírpapír,
*tepsi.
== Figyelmeztetések ==
*Mikor melegíted a hozzávalókat, ügyelj rá, hogy folyamatosan kevergesd. Egyrészt, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, másrészt, mert könnyen leég!
*Várd meg, míg megkeményedik, különben könnyen széteshet/összenyomódhat.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://joyfoodsunshine.com/no-bake-chocolate-peanut-butter-cookies/ No bake chocolate peanut butter cookies]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:husveti.jpg|right|250px]]
Nyakadon a húsvét, te pedig valami újdonságra vágysz a konyhában, ami nemcsak finom, de egészséges is? Ez a csokis- mogyoróvajas keksz mindössze nyolc egészséges hozzávalóból készül, ami azt jelenti, hogy glutén-, laktóz-, és hozzáadott cukormentes, ráadásul még a sütéssel sem kell bajlódnod, mégis szuper íze van! Kell ennél több?
== Lépések ==
#'''Bélelj ki egy tepsit zsírpapírral!''' Ez nem azért kell, mert sütni fogsz benne, hanem, hogy legyen miben dolgoznod, így egyelőre félre is teheted.
#'''Keverd össze a mogyoróvajat, mézet, sót és kókuszolajt egy lábasban!''' Ezután melegítsd addig, amíg meg nem olvadnak és jól el nem keverednek.
#'''Add hozzá a vanília aromát és a kakaóport!''' Keverd el, és miután ez kész van, öntsd hozzá a zabpelyhet, és keverd el jól. Végül a kókuszreszelék jön, dolgozd össze az egész masszát alaposan.
#'''Formázd meg a sütiket!''' Vegyél elő egy evőkanalat, majd szedjél ki vele egy adagot, ezután tedd az előkészített tepsibe és formázd fészek (vagy akármilyen) formájúra.
#'''Várd meg, míg megkeményedik!''' Ehhez tedd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba, és folyamatosan nézz rá, hogy megkeményedett-e már. Ha igen, akkor nincs más dolgod, csak a kedvenc apró csoki tojásaidat a tetejére tenni, majd tálalni.
== Tippek ==
*Nem muszáj, hogy fészek formája legyen, rajtad áll, hogyan fog kinézni a végeredmény.
*Tárold lefedve a hűtőszekrényben.
*Ügyelj rá, hogy a megvásárolt hozzávalók se tartalmazzanak olyan anyagokat, amiket te el szeretnél kerülni (laktóz, glutén stb.).
== Amire szükséged lehet ==
*1/2 csésze (120 ml) mogyoróvaj,
*60 ml méz,
*1/4 csésze (60 ml) kókuszolaj (szilárd állapotban mérve),
*2 ek kakaópor (cukrozatlan),
*1/4 tk só,
*1 tk vanília aroma,
*1 csésze zabpehely,
*1/4 csésze (4 ek) kókuszreszelék,
*zsírpapír,
*tepsi.
== Figyelmeztetések ==
*Mikor melegíted a hozzávalókat, ügyelj rá, hogy folyamatosan kevergesd. Egyrészt, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, másrészt, mert könnyen leég!
*Várd meg, míg megkeményedik, különben könnyen széteshet/összenyomódhat.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://joyfoodsunshine.com/no-bake-chocolate-peanut-butter-cookies/ No bake chocolate peanut butter cookies]
[[Kategória:Étel-ital]]