Sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni?

Husveti.jpg

Nyakadon a húsvét, te pedig valami újdonságra vágysz a konyhában, ami nemcsak finom, de egészséges is? Ez a csokis- mogyoróvajas keksz mindössze nyolc egészséges hozzávalóból készül, ami azt jelenti, hogy glutén-, laktóz-, és hozzáadott cukormentes, ráadásul még a sütéssel sem kell bajlódnod, mégis szuper íze van! Kell ennél több?

[szerkesztés] Lépések

  1. Bélelj ki egy tepsit zsírpapírral! Ez nem azért kell, mert sütni fogsz benne, hanem, hogy legyen miben dolgoznod, így egyelőre félre is teheted.
  2. Keverd össze a mogyoróvajat, mézet, sót és kókuszolajt egy lábasban! Ezután melegítsd addig, amíg meg nem olvadnak és jól el nem keverednek.
  3. Add hozzá a vanília aromát és a kakaóport! Keverd el, és miután ez kész van, öntsd hozzá a zabpelyhet, és keverd el jól. Végül a kókuszreszelék jön, dolgozd össze az egész masszát alaposan.
  4. Formázd meg a sütiket! Vegyél elő egy evőkanalat, majd szedjél ki vele egy adagot, ezután tedd az előkészített tepsibe és formázd fészek (vagy akármilyen) formájúra.
  5. Várd meg, míg megkeményedik! Ehhez tedd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba, és folyamatosan nézz rá, hogy megkeményedett-e már. Ha igen, akkor nincs más dolgod, csak a kedvenc apró csoki tojásaidat a tetejére tenni, majd tálalni.

[szerkesztés] Tippek

  • Nem muszáj, hogy fészek formája legyen, rajtad áll, hogyan fog kinézni a végeredmény.
  • Tárold lefedve a hűtőszekrényben.
  • Ügyelj rá, hogy a megvásárolt hozzávalók se tartalmazzanak olyan anyagokat, amiket te el szeretnél kerülni (laktóz, glutén stb.).

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1/2 csésze (120 ml) mogyoróvaj,
  • 60 ml méz,
  • 1/4 csésze (60 ml) kókuszolaj (szilárd állapotban mérve),
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan),
  • 1/4 tk só,
  • 1 tk vanília aroma,
  • 1 csésze zabpehely,
  • 1/4 csésze (4 ek) kókuszreszelék,
  • zsírpapír,
  • tepsi.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Mikor melegíted a hozzávalókat, ügyelj rá, hogy folyamatosan kevergesd. Egyrészt, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, másrészt, mert könnyen leég!
  • Várd meg, míg megkeményedik, különben könnyen széteshet/összenyomódhat.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi