Sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni
Innen: Hogyankell.hu
[szerkesztés] Hogyan kell sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni?
Nyakadon a húsvét, te pedig valami újdonságra vágysz a konyhában, ami nemcsak finom, de egészséges is? Ez a csokis- mogyoróvajas keksz mindössze nyolc egészséges hozzávalóból készül, ami azt jelenti, hogy glutén-, laktóz-, és hozzáadott cukormentes, ráadásul még a sütéssel sem kell bajlódnod, mégis szuper íze van! Kell ennél több?
[szerkesztés] Lépések
- Bélelj ki egy tepsit zsírpapírral! Ez nem azért kell, mert sütni fogsz benne, hanem, hogy legyen miben dolgoznod, így egyelőre félre is teheted.
- Keverd össze a mogyoróvajat, mézet, sót és kókuszolajt egy lábasban! Ezután melegítsd addig, amíg meg nem olvadnak és jól el nem keverednek.
- Add hozzá a vanília aromát és a kakaóport! Keverd el, és miután ez kész van, öntsd hozzá a zabpelyhet, és keverd el jól. Végül a kókuszreszelék jön, dolgozd össze az egész masszát alaposan.
- Formázd meg a sütiket! Vegyél elő egy evőkanalat, majd szedjél ki vele egy adagot, ezután tedd az előkészített tepsibe és formázd fészek (vagy akármilyen) formájúra.
- Várd meg, míg megkeményedik! Ehhez tedd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba, és folyamatosan nézz rá, hogy megkeményedett-e már. Ha igen, akkor nincs más dolgod, csak a kedvenc apró csoki tojásaidat a tetejére tenni, majd tálalni.
[szerkesztés] Tippek
- Nem muszáj, hogy fészek formája legyen, rajtad áll, hogyan fog kinézni a végeredmény.
- Tárold lefedve a hűtőszekrényben.
- Ügyelj rá, hogy a megvásárolt hozzávalók se tartalmazzanak olyan anyagokat, amiket te el szeretnél kerülni (laktóz, glutén stb.).
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1/2 csésze (120 ml) mogyoróvaj,
- 60 ml méz,
- 1/4 csésze (60 ml) kókuszolaj (szilárd állapotban mérve),
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan),
- 1/4 tk só,
- 1 tk vanília aroma,
- 1 csésze zabpehely,
- 1/4 csésze (4 ek) kókuszreszelék,
- zsírpapír,
- tepsi.
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Mikor melegíted a hozzávalókat, ügyelj rá, hogy folyamatosan kevergesd. Egyrészt, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, másrészt, mert könnyen leég!
- Várd meg, míg megkeményedik, különben könnyen széteshet/összenyomódhat.