593
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
nincs szerkesztési összefoglaló
#Szerezd be a számodra és barátaid számára ideálisan elfogyasztható napraforgómag adagot. Natúr magokat vegyél. Piacról a legegyszerűbb, ahol olcsóbb is, mint a bolti verzió. Nem mellesleg a helyi kiskereskedőket is támogathatod.
#Tegyél fel a gázra egy serpenyőt vagy palacsintasütőt melegedni. Mindenfajta olaj, zsiradék nélkül szórj bele annyi magot, amennyi kényelmesen elfér benne.
#Amennyiben sós szotyit készítesz, tölts egy pohárba 1 dl langyos vizet, majd #keverj bele 3 evőkanál sót. Ezzel a mennyiséggel elég sós lesz, így ha először kevésbé sósan kóstolnád meg, akkor kevesebbet kanalazz a vízből. Mézcsurgató fakanál segítségével többször hintsd be a piruló magvakat a sós vízzel. Más eszközzel is lehet, de ez az egyik legegyszerűbb módja.
#Ha sótlan napraforgómagot készítesz, akkor víz nélkül pirítsd.
#Közben fakanállal kevergesd vagy rázogasd folyamatosan a piruló napraforgómagokat..
#Amint elkezdenek sárgulni, több vizet ne hints rájuk, mert teljes száradásig kell pirítani a magokat.
#Alacsony hőfokon, lassan pirítsd egészen addig, míg megsárgul a héjuk.
== Figyelmeztetések ==
*Állj ott mellette és folyamatosan kavargasd , míg pirulnak a magvak, mert nagyon hamar képesek leégni.
*Vigyázz, hogy időben vedd ki, mert ha a héj sárga színét a fekete váltja fel, akkor már égett és rossz ízű lesz a csemege.
*Nem kell sok vizet tenni a napraforgómagokra, nehogy eláztasd őket.