966
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
#Amennyiben sós szotyit készítesz, tölts egy pohárba 1 dl langyos vizet, majd #keverj bele 3 evőkanál sót. Ezzel a mennyiséggel elég sós lesz, így ha először kevésbé sósan kóstolnád meg, akkor kevesebbet kanalazz a vízből. Mézcsurgató fakanál segítségével többször hintsd be a piruló magvakat a sós vízzel. Más eszközzel is lehet, de ez az egyik legegyszerűbb módja.
#Ha sótlan napraforgómagot készítesz, akkor víz nélkül pirítsd.
#Közben fakanállal kevergesd vagy rázogasd folyamatosan a piruló napraforgómagokat..
#Amint elkezdenek sárgulni, több vizet ne hints rájuk, mert teljes száradásig kell pirítani a magokat.
#Alacsony hőfokon, lassan pirítsd egészen addig, míg megsárgul a héjuk.