Párizsi salátát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. június 18., 08:47-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell párizsi salátát készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell párizsi salátát készíteni?

Parizsi salata.jpg

Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept jó szolgálatot tehet.

Lépések

  1. A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral.
  2. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral.
  3. A füstölt sertés párizsit, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
  4. A kockázott párizsit, valamint a zöldségeket összekeverjük az ízesített majonézzel.
  5. Egy kóstolás után még ízesíthetjük.

Tippek

  • Tálalás előtt minimum 3-4 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
  • Pirított barna kenyérrel fogyasszuk, úgy a legkiválóbb!

Amire szükséged lehet

  • 30 dkg füstölt sertés párizsi,
  • 20 dkg héjában főtt burgonya,
  • 3-4 db közepes csemege uborka,
  • 5 db póréhagyma,
  • 1 dl majonéz,
  • 1,5 dl tejföl,
  • só,
  • fél citrom leve,
  • őrölt fehérbors,
  • porcukor,
  • mustár

Figyelmeztetések

  • A csemegeuborkát csöpögtessük le, vagy töröljük szárazra, hogy ne áztassa el a salátánkat!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.