Párizsi salátát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell párizsi salátát készíteni?

Parizsi salata.jpg

Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept jó szolgálatot tehet.

[szerkesztés] Lépések

  1. A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral.
  2. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral.
  3. A füstölt sertés párizsit, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
  4. A kockázott párizsit, valamint a zöldségeket összekeverjük az ízesített majonézzel.
  5. Egy kóstolás után még ízesíthetjük.

[szerkesztés] Tippek

  • Tálalás előtt minimum 3-4 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
  • Pirított barna kenyérrel fogyasszuk, úgy a legkiválóbb!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 30 dkg füstölt sertés párizsi,
  • 20 dkg héjában főtt burgonya,
  • 3-4 db közepes csemege uborka,
  • 5 db póréhagyma,
  • 1 dl majonéz,
  • 1,5 dl tejföl,
  • só,
  • fél citrom leve,
  • őrölt fehérbors,
  • porcukor,
  • mustár

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A csemegeuborkát csöpögtessük le, vagy töröljük szárazra, hogy ne áztassa el a salátánkat!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.