Karácsonyi álom tortát sütni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 5., 08:42-kor történt szerkesztése után volt. (Amire szükséged lehet)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell karácsonyi álom tortát sütni?

Karacsonyi alom.jpg

Azért szeretem elkészíteni, mert könnyű a tésztája és a tölteléke, és nagyon szeretjük a mákos-meggyes összetételű süteményeket.


Lépések

  1. A tojások sárgáját és a kristálycukrot habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaót átszitálva lazán a tojássárgás masszához keverjük a fehérjehabbal együtt.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Miután kihűlt, 3 része vágjuk a tortalapot.
  3. Közben a darált mákot a fél üveg meggy levében megpároljuk, majd a Rama kockát a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a mák, akkor a margarinos masszához keverjük, és a tortalapokat megtöltjük a kapott krémmel. A torta tetejét és az oldalát is ezzel a krémmel vonjuk be.
  4. Ha ezzel elkészültünk, akkor a felvert tejszínhabbal kis habrózsákat nyomunk a torta tetejére és a köztük lévő hézagba egy szem magozott meggyet helyezünk.
  5. Végül az étcsokoládé-forgáccsal díszítjük a torta tetejét és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

Tippek

  • Ha nincs meggyünk, vagy éppen nem akarjuk vele készíteni, lehet csak tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíteni.

Amire szükséged lehet

  • 7 darab tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg darált mák
  • 1 Rama kocka
  • fél üveg magozott meggy és a leve
  • 6 evőkanál porcukor (ez ízlés szerint)
  • 1 dl főzőtejszín
  • étcsokoládé

Figyelmeztetések

  • A díszítésnél a meggyet jól csepegtessük le, mert ha túl lédús, akkor a tejszínhabot eláztatja!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya