Kókuszos eperfagyit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni?

Eperfagyi.jpg

Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy fagyi után. Hogy ne mindig tartósítószeres és ízfokozós élelmiszert vegyek, sokat keresgetek házilag is elkészíthető recepteket. Találtam is egyet, mutatom, hogyan készítsd! Ráadásul gluténmentes!

Lépések

  1. Ezt tedd az eperrel:
    • Mosd meg az epret! Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
    • Turmixolj! Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyedóráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
    • Hűtsd! Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.
  2. Ezt pedig a kókuszkrémmel:
    • Habosítsd fel gépi habverővel! Állaga hasonlítani fog a félig felvert tejszínhabhoz.
    • Keverd el! Néhány mozdulattal keverd el az eperrel úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne.
  3. A kész keveréket tedd a mélyhűtőbe legalább fél napra!

Tippek

  • Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, rizskrémet is használhatsz.
  • A fagylaltos kelyheket is előre hűtsd be, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.

Amire szükséged lehet

  • 50 dkg földi eper
  • 2 dl glutén- és tejmentes kókuszkrém
  • 9 dkg porcukor
  • Lábas, műanyag tál
  • Botmixer
  • Gépi habverő


Figyelmeztetések

  • Minden esetben ellenőrizd az alapanyagok összetételét!
  • A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért ha érzékeny vagy, házilag darálj!


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Dhorvath