Kókuszos eperfagyit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni?

Eperfagyi.jpg

Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy fagyi után. Hogy ne mindig tartósítószeres és ízfokozós élelmiszert vegyek, sokat keresgetek házilag is elkészíthető recepteket. Találtam is egyet, mutatom, hogyan készítsd! Ráadásul gluténmentes!

[szerkesztés] Lépések

  1. Ezt tedd az eperrel:
    • Mosd meg az epret! Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
    • Turmixolj! Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyedóráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
    • Hűtsd! Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.
  2. Ezt pedig a kókuszkrémmel:
    • Habosítsd fel gépi habverővel! Állaga hasonlítani fog a félig felvert tejszínhabhoz.
    • Keverd el! Néhány mozdulattal keverd el az eperrel úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne.
  3. A kész keveréket tedd a mélyhűtőbe legalább fél napra!

[szerkesztés] Tippek

  • Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, rizskrémet is használhatsz.
  • A fagylaltos kelyheket is előre hűtsd be, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 50 dkg földi eper
  • 2 dl glutén- és tejmentes kókuszkrém
  • 9 dkg porcukor
  • Lábas, műanyag tál
  • Botmixer
  • Gépi habverő


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Minden esetben ellenőrizd az alapanyagok összetételét!
  • A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért ha érzékeny vagy, házilag darálj!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Dhorvath