„Kókuszos eperfagyit készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni? == right|100 px Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy …”)
 
(Tippek)
 
(2 közbenső módosítás, amit 2 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
7. sor: 7. sor:
 
# Ezt tedd az eperrel:
 
# Ezt tedd az eperrel:
 
#* '''Mosd meg az epret!''' Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
 
#* '''Mosd meg az epret!''' Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
#* '''Turmixolj!''' Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyed óráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
+
#* '''Turmixolj!''' Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyedóráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
 
#* '''Hűtsd!''' Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.  
 
#* '''Hűtsd!''' Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.  
 
# Ezt pedig a kókuszkrémmel:
 
# Ezt pedig a kókuszkrémmel:
17. sor: 17. sor:
  
 
* Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, '''rizskrémet''' is használhatsz.
 
* Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, '''rizskrémet''' is használhatsz.
* A fagylaltos kelyheket is hűtsd be előre, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.
+
* A fagylaltos kelyheket is előre hűtsd be, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.
 
 
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
38. sor: 37. sor:
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
  
* [http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kokuszos-eperfagyi/ Kókuszos eperfagyi]
+
* [http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kokuszos-eperfagyi/ Gluténmentes kókuszos eperfagyi]
* [http://www.etelallergia.hu/kokuszos_eperfagyi.htm Kókuszos eperfagyi]
+
* [http://www.etelallergia.hu/kokuszos_eperfagyi.htm Kókuszos eperfagyi ételallergiásoknak]
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap jelenlegi, 2015. május 7., 11:54-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni?

Eperfagyi.jpg

Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy fagyi után. Hogy ne mindig tartósítószeres és ízfokozós élelmiszert vegyek, sokat keresgetek házilag is elkészíthető recepteket. Találtam is egyet, mutatom, hogyan készítsd! Ráadásul gluténmentes!

[szerkesztés] Lépések

  1. Ezt tedd az eperrel:
    • Mosd meg az epret! Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
    • Turmixolj! Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyedóráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
    • Hűtsd! Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.
  2. Ezt pedig a kókuszkrémmel:
    • Habosítsd fel gépi habverővel! Állaga hasonlítani fog a félig felvert tejszínhabhoz.
    • Keverd el! Néhány mozdulattal keverd el az eperrel úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne.
  3. A kész keveréket tedd a mélyhűtőbe legalább fél napra!

[szerkesztés] Tippek

  • Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, rizskrémet is használhatsz.
  • A fagylaltos kelyheket is előre hűtsd be, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 50 dkg földi eper
  • 2 dl glutén- és tejmentes kókuszkrém
  • 9 dkg porcukor
  • Lábas, műanyag tál
  • Botmixer
  • Gépi habverő


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Minden esetben ellenőrizd az alapanyagok összetételét!
  • A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért ha érzékeny vagy, házilag darálj!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Dhorvath