Felhasználni a szódabikarbónát szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell felhasználni a szódabikarbónát? ==
 
== Hogyan kell felhasználni a szódabikarbónát? ==
  
[[Fájl:szodabikarbona_felhasznalas.jpg|right|300 px]]A nátrium-hidrogénkarbonát, hétköznapibb nyelven a szódabikarbóna, enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. A legtöbb háztartásban megtalálható, hiszen sok sütemény tésztájához is szükség van erre az alapanyagra, azonban nemcsak sütéskor, hanem számos más területen is felhasználhatjuk ezt a környezetbarát kémiai anyagot. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet a szódabikarbóna sokoldalú felhasználásához.
+
[[Fájl:szodabikarbona_felhasznalasa.jpg|right|300 px]]A nátrium-hidrogénkarbonát, hétköznapibb nyelven a szódabikarbóna, enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. A legtöbb háztartásban megtalálható, hiszen sok sütemény tésztájához is szükség van erre az alapanyagra, azonban nemcsak sütéskor, hanem számos más területen is felhasználhatjuk ezt a környezetbarát kémiai anyagot. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet a szódabikarbóna sokoldalú felhasználásához.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
24. sor: 24. sor:
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
*A szódabikarbóna lúgos kémhatásának köszönhetően képes a savak megkötésére, ezért aki gyakori gyomorégéssel, haspuffadással vagy emésztési gondokkal küzd, az főzés közben tegyen egy késhegynyi szódabikarbónát a készülő ételbe, így a savasabb vagy a nehezebben emészthető ételeket könnyebben meg tudja emészteni, nem fognak panaszokat okozni.
+
*A szódabikarbóna lúgos kémhatásának köszönhetően képes a savak megkötésére, ezért aki gyakori gyomorégéssel, haspuffadással vagy emésztési gondokkal küzd, az főzés közben tegyen egy késhegynyi szódabikarbónát a készülő ételbe, így a savasabb vagy a nehezebben emészthető ételek könnyebben meg tudja emészteni, nem fognak panaszokat okozni.
 
*Ha főzéskor kevés szódabikarbónát szórunk a vízbe, akkor a zöldségek megőrzik élénk színüket.
 
*Ha főzéskor kevés szódabikarbónát szórunk a vízbe, akkor a zöldségek megőrzik élénk színüket.
 
*A szódabikarbóna egy bizonyos szintig tűzoltásra is alkalmas, ugyanis felhevítve széndioxidot bocsát ki, amely segít elfojtani a lángokat.
 
*A szódabikarbóna egy bizonyos szintig tűzoltásra is alkalmas, ugyanis felhevítve széndioxidot bocsát ki, amely segít elfojtani a lángokat.
40. sor: 40. sor:
 
*[http://naturahirek.hu/a-szodabikarbona-47-fele-felhasznalasa/ A szódabikarbóna sokoldalú felhasználása]
 
*[http://naturahirek.hu/a-szodabikarbona-47-fele-felhasznalasa/ A szódabikarbóna sokoldalú felhasználása]
 
*[http://antalvali.com/hirek/szodabikarbona-felhasznalasa.html/ A szódabikarbóna rendszeres használata]
 
*[http://antalvali.com/hirek/szodabikarbona-felhasznalasa.html/ A szódabikarbóna rendszeres használata]
 
[[Kategória:Otthon-kert]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)