„Fűszeres kávét készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fűszeres kávét készíteni? == A jól megszokott kávék (espresso, hosszú kávé tejjel, cappuccino, cafe latte) helyett a fűszerrel, mézzel és kes…”)
 
(Hogyan kell fűszeres kávét készíteni?)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell fűszeres kávét készíteni? ==
 
== Hogyan kell fűszeres kávét készíteni? ==
  
A jól megszokott kávék (espresso, hosszú kávé tejjel, cappuccino, cafe latte) helyett a fűszerrel, mézzel és keserű csokoládéval megbolondított fekete melengető és frissítő téli finomság lehet. A karácsonyi délutánokon pedig vendégeinket is megkínálhatjuk ezzel a pikáns kávéval.
+
[[Fájl:fuszeres_kave.jpg|right|300 px]]A jól megszokott kávék (espresso, hosszú kávé tejjel, cappuccino, cafe latte) helyett a fűszerrel, mézzel és keserű csokoládéval megbolondított fekete melengető és frissítő téli finomság lehet. A karácsonyi délutánokon pedig vendégeinket is megkínálhatjuk ezzel a pikáns kávéval.
 
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==

A lap jelenlegi, 2013. december 12., 15:31-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell fűszeres kávét készíteni?

Fuszeres kave.jpg

A jól megszokott kávék (espresso, hosszú kávé tejjel, cappuccino, cafe latte) helyett a fűszerrel, mézzel és keserű csokoládéval megbolondított fekete melengető és frissítő téli finomság lehet. A karácsonyi délutánokon pedig vendégeinket is megkínálhatjuk ezzel a pikáns kávéval.

[szerkesztés] Lépések

  1. Forraljuk fel a tejet a vaníliarúddal és az őrölt szegfűborssal! Miután felforrt, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd öntsük hozzá a lefőzött kávét és keverjük bele a mézet!
  2. Reszeljük le egy sajtreszelő segítségével a keserű csokoládét!
  3. Verjünk kemény habot a tejszínből és a cukorból!
  4. Töltsük kávéscsészékbe vagy bögrékbe a mézes-tejes kávét!
  5. Egy nyomózsák vagy egy kanál segítségével tegyünk tejszínhabot a kávé tetejére, a habra pedig szórjunk csokiforgácsokat!

[szerkesztés] Tippek

  • Szakboltokban vásárolhatunk keserű csokoládét (pl. kisebb-nagyobb tömbökben), de egy jobb fajta táblás étcsokoládéval is helyettesíthetjük.
  • Házi készítésű tejszínhab helyett boltban kapható tejszínhabbal (spray) is megkoronázhatjuk a kávét.
  • A csokireszelék helyett vagy mellett csokoládélikőrrel is díszíthetjük a hab tetejét.
  • A csokireszelék helyett kakaóporral is megszórhatjuk a hab tetejét.
  • A pikáns kávét egy cseppnyi whiskyvel is megbolondíthatjuk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 6 dl tej
  • fél rúd vanília
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűbors
  • 3 dl erős feketekávé
  • 4 kanál méz
  • 5 dkg keserű csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Óvatosan reszeljük le a kemény csokoládét a sajtreszelőn!
  • Miközben forraljuk a tejet, figyeljünk oda rá, mert könnyen leéghet!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept

Az oldal szerzői

Bya