Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Fűszeres kávét készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell fűszeres kávét készíteni?

Fuszeres kave.jpg
A jól megszokott kávék (espresso, hosszú kávé tejjel, cappuccino, cafe latte) helyett a fűszerrel, mézzel és keserű csokoládéval megbolondított fekete melengető és frissítő téli finomság lehet. A karácsonyi délutánokon pedig vendégeinket is megkínálhatjuk ezzel a pikáns kávéval.

[szerkesztés] Lépések

  1. Forraljuk fel a tejet a vaníliarúddal és az őrölt szegfűborssal! Miután felforrt, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd öntsük hozzá a lefőzött kávét és keverjük bele a mézet!
  2. Reszeljük le egy sajtreszelő segítségével a keserű csokoládét!
  3. Verjünk kemény habot a tejszínből és a cukorból!
  4. Töltsük kávéscsészékbe vagy bögrékbe a mézes-tejes kávét!
  5. Egy nyomózsák vagy egy kanál segítségével tegyünk tejszínhabot a kávé tetejére, a habra pedig szórjunk csokiforgácsokat!

[szerkesztés] Tippek

  • Szakboltokban vásárolhatunk keserű csokoládét (pl. kisebb-nagyobb tömbökben), de egy jobb fajta táblás étcsokoládéval is helyettesíthetjük.
  • Házi készítésű tejszínhab helyett boltban kapható tejszínhabbal (spray) is megkoronázhatjuk a kávét.
  • A csokireszelék helyett vagy mellett csokoládélikőrrel is díszíthetjük a hab tetejét.
  • A csokireszelék helyett kakaóporral is megszórhatjuk a hab tetejét.
  • A pikáns kávét egy cseppnyi whiskyvel is megbolondíthatjuk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 6 dl tej
  • fél rúd vanília
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűbors
  • 3 dl erős feketekávé
  • 4 kanál méz
  • 5 dkg keserű csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Óvatosan reszeljük le a kemény csokoládét a sajtreszelőn!
  • Miközben forraljuk a tejet, figyeljünk oda rá, mert könnyen leéghet!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept

Az oldal szerzői

Bya