Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
4. sor: | 4. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # | + | # Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel. |
− | # | + | # Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét. |
− | # | + | # Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el. |
== Tippek == | == Tippek == | ||
24. sor: | 24. sor: | ||
* [http://www.nosalty.hu/alapanyag/articsoka Articsóka] | * [http://www.nosalty.hu/alapanyag/articsoka Articsóka] | ||
* [http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/articsoka_a_dekorativ_inyencseg/20070903125457 Articsóka, a dekoratív ínyencség] | * [http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/articsoka_a_dekorativ_inyencseg/20070903125457 Articsóka, a dekoratív ínyencség] | ||
− | |||
− |