Csokis szuflét csinálni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. április 9., 16:00-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell csokis szuflét csinálni? == Ez a finom meleg desszert egyszerűen elkészíthető néhány hozzávalóból, csupán egy-két dologra kell odafigyelni. =…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell csokis szuflét csinálni?

Ez a finom meleg desszert egyszerűen elkészíthető néhány hozzávalóból, csupán egy-két dologra kell odafigyelni.

Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: 2 tojás, 4 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 10 dkg 80%-os étcsoki, 2 dkg liszt, egy csipet só, 1 teáskanál vanília esszencia
  2. A szétválasztott tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot, sót, és buborékos krémesre keverjük.
  3. A fehérjékből kemény habot verjünk, a csokit a vajjal pedig gőz fölött összeolvasztjuk, majd belekeverjük a vaníliaesszenciát.
  4. A sárga tojásos masszához keverjük a csokit, ebbe beleforgatjuk a lisztet, majd a végén óvatosan a tojáshabot.
  5. Belekanalazzuk a kivajazott, kilisztezett porcelán szufléformákba, és 180 fokon alsó-felső sütéssel 8 percig sütjük.

Tippek

  • A szuflét még melegen tálaljuk, úgy finom igazán.
  • Gyümölcsökkel, fűszerekkel is készíthetjük.

Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók,
  • szufléforma

Figyelmeztetések

  • A habot mindenképpen kellően fényesre verjük fel, és a hozzávalók összekeverésekor igyekezzünk nem összetörni, különben a szuflé nem fújódik fel.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag