Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Zuhanykabint beépíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell zuhanykabint beépíteni?

Zuhanykabin-beepitese-hogyan-kell.jpg
A zuhanykabin beépítése nem ördöngösség, megfelelő gépészeti előkészítés esetén, némi technikai érzékkel, no és persze megfelelő szerszámok birtokában pár óra alatt elvégezhető. Nézzük lépésről lépésre, hogyan is kell egy zuhanykabint beépíteni!

[szerkesztés] Lépések

 1. Elsőként válaszd ki a számodra megfelelő zuhanykabint, erről itt írtunk bővebben .
 2. Ellenőrizd a beépítésre kiszemelt területet! Mielőtt nekilátnál, mindenképpen alaposan ellenőrizd a zuhanykabin helyéül szolgáló területet! Nézd meg, hogy nem sérültek-e a csempék, megfelelően szigetelnek-e, illetve ugyanezt tedd meg a padlózat esetében is! (Utóbbinak, tálcás zuhanykabin esetében, nincs akkora jelentősége). Ezenkívül nyilván rendelkezned kell a megfelelő gépészeti előkészítésekkel (vízcsap, lefolyó) is.
 3. A használati útmutató alapján kezdd el a zuhanykabin felszerelését! Indíts az ajtók tartására szolgáló fali profilokkal! Ezek helyének pontos kimérése, illetve vízszintezése rendkívül fontos, hiszen az ajtó tökéletes zárásának ez az alapja. A mérések alapján jelöld be a fali profilok furathelyeit, majd fúrd ki a megfelelő lyukakat, illetve szereld fel a konzolokat! Érdemes ekkor újabb ellenőrzőméréseket végrehajtanod.
 4. A fali profilok után jöhetnek a zuhanyfalak! A használati útmutató alapján helyezd fel a fali profilokra a falakat, majd rögzítsd azokat az útmutató szerint! Légy óvatos, különösen az üvegfalú megoldásokkal! Ha lehet, akkor ezt a műveletet semmiképpen ne egyedül csináld, inkább kérj segítséget!
 5. Szereld be az ajtókat! Már majdnem végeztél, csak az ajtók vannak hátra. Még mielőtt ezeket is beszerelnéd, ellenőrizd még egyszer az előbb beépített falak elhelyezkedését! Ezt követően jöhet az ajtók beszerelése is, ha az illeszkedés pontos, akkor megfelelő volt az előkészítés.
 6. Szigetelj! Még egy feladat van hátra, mégpedig a fal és a zuhanykabin közötti rések eltüntetése, ehhez használj szilikon alapú tömítőt, a könnyű felvitelhez pedig kinyomópisztolyt!

[szerkesztés] Tippek

 • Zuhanytálcával rendelkező zuhanykabin beépítése során fokozottan ügyelj a megfelelő szintezésre, ezt a tálca alján található szintezőblokkok beállításával tudod elvégezni!
 • Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy inkább mérj kétszer (sőt háromszor), mielőtt fúrni kezdesz! Ezzel nagyon sok kellemetlenségtől és pluszmunkától kíméled meg magad!
 • Szerelj zuhanytartót is a falra, ez sokat számít a komfortos tusolás során!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Fúrógép
 • Csavarhúzó
 • Tömítőanyag
 • Tömítőpisztoly

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Fúrás előtt ellenőrizd a fürdőszoba elektromos, illetve gépészeti tervrajzát, hogy meggyőződj arról, nem futnak-e a kiszemelt helyen vezetékek, csövek a falban!
 • A beszerelés során mindenképpen legyen segítőd, ha úgy érzed, inkább hívj szakembert segítségül!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell