Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Természetes sminket készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell természetes sminket készíteni?

Natural.jpg
A legtöbb nő szeretne szebb lenni és elhitetni a férfiakkal, hogy szépsége természetes. A trükkje és egyben nehézsége is ennek a sminknek abban rejlik, hogy olyan hatást érjünk el vele, mintha ki se lennénk sminkelve. A titok nyitja a természetesség. Attól lesz egy smink természetes, ha előnyeinket hangsúlyozza és egybeolvad velünk. Ha nem hivalkodó, nem tér el se színben, se formában arcunktól. Ezzel a sminktípussal nem lőhetünk mellé, mindenkinek jól áll. Ha pedig elég ügyesek vagyunk, még a sminktelenség látszatát is kelthetjük vele. Mindenkiből kihozza a legjobbat. Hétköznapokra, nappali sminknek tökéletes választás. Ahogy pedig a divat nagyasszonya, Coco Chanel is megmondta: „nincs ronda nő csak lusta.”


[szerkesztés] Lépések

 1. Legyél tisztában azzal, hogy mi áll jól neked. Ez függ a szemed és hajad színétől, bőrtípusodtól. Vannak azonban általánosságok, amik minden típusnál alkalmazhatóak. A lényeg: adottságaidat hangsúlyozd.
 2. Arctisztítás. Tisztítsd meg az arcbőröd minél alaposabban. Ehhez használj tonikos vattakorongot vagy a klasszikus szappan- víz párost. Minden arctisztítás utolsó eleme a hidratálás. Akár száraz, akár zsíros a bőröd, sminkelés előtt is krémezd be vékonyan.
 3. Alapozás. A hibátlan smink alapja a megfelelő alapozó megválasztása. Ehhez kapcsolódóan itt olvashatsz erről többet. A minél természetesebb hatás érdekében válassz BB vagy CC krémet. Mivel sokkal krémesebb állaguk van a többi alapozóhoz képest, ezért az esetükben elhagyható a tisztítás utáni krémezés. Minél vékonyabban viszed fel, annál természetesebb a végeredmény.
 4. Szemhéj. Ha szemhéjpúdert is szeretnél használni, akkor kerüld a feltűnő színeket.
  Smink2.jpg
  Hanyagold a kék, zöld, sárga, lila és fekete összes árnyalatát. Válassz inkább a bőrtípusoddal megegyező, természetes színeket: bézs, gyöngyház, halvány rózsaszín. Természetesen a szemszíned is befolyásolja a szín természetességét. Kék és zöld szeműek inkább a fehéresebb, halvány rózsás árnyalatokat válasszák, a barna szeműek pedig a bézs és föld színek világosabb verzióit. Szemceruza esetén – az egészen sötét barna, majdhogynem fekete szemű emberek kivételével – a barna és szürke színekkel sokkal kifinomultabb, szebb és természetesebb eredményt érhetsz el. Ügyelj a vonal vastagságára. Egy határozott, vékony vonalat húzz közvetlenül a szempilla tövéhez. Ha nem használsz szemhéjpúdert, csak a szemceruza vonalát satírozd el.
 5. Szempillák. Világos hajúak természetesebb hatást érhetnek el, ha barna szempillaspirált használnak, a sötét hajúak maradjanak a feketénél. Szempillafestést megelőzően göndöríts! A szempilla-göndörítő természetes íveket varázsol pilláidnak.
 6. Orca.A cél az üdeség, frissesség: barackos, halványabb rózsaszínt használj hozzá. Kerüld az erős, piros színeket. Nyáron enyhén bronzosítót is felvihetsz a pirosító helyett.
 7. Száj.Kerüld az élénk és feltűnő színeket. Válassz a pirosítóhoz passzoló színt. Ha a szád színénél egy árnyalattal sötétebb rúzst használsz, az is gyönyörű végeredményt kölcsönöz. Ha pedig ennél is természetesebb összehatást az áhított, akkor használj színezett ajakbalzsamokat.

[szerkesztés] Tippek

 • Sminkelj természetes fénynél.
 • Szemhéjpúderezés előtt púderezd le a szemed. Ettől tartósabb lesz a végeredmény, nem gyűlik össze a ráncokban a festék, és így jön ki leginkább a festék színe.
 • Érdemes a szemöldököt is kiemelni. A természetes színével megegyező árnyalatú szemhéjpúderrel gyengéden színezd be az ívét. Ha pedig ennél is egyszerűbb megoldást keresel, akkor elő a szemöldök fésűvel és fésüld át.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Sminktermékek (alapozó, vagy BB krém vagy CC krém, szempillaspirál, természetes színű szemhéjpúder, szemceruza, pirosító)
 • Tükör
 • Vatta

[szerkesztés] Figyelmeztetések

Makeup2.jpg
 • Szemceruzával semmiképp se a vízvonalat húzd ki, hanem közvetlenül alatta vagy felette dolgozz.
 • Ennél a sminktípusnál tedd félre a szemhéjtust.
 • Amit a lámpafénynél látsz, nem tükrözi azt az eredményt, amit mások látnak természetes fénynél. Ha nem látod a pirosítót vagy nem elég éles a vonal, inkább győződj meg erről az ablak előtt is, mielőtt ráerősítenél a színekre.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

SzNiki