Törölni a böngészési előzményeket

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell törölni a böngészési előzményeket?

Ha nem akarod, hogy más, aki szintén hozzáfér a gépedhez, lássa a böngészési előzményeidet (vagyis hogy milyen oldalakat nézegettél), akkor érdemes törölni ezeket.

[szerkesztés] Lépések

  1. Lépj be az általad használt böngésző(k)be!

[szerkesztés] Ha Google Chrome-ot használsz

  1. A böngésző jobb felső sarkánál találsz egy ikont három vonalkával egymás alatt, ez a Google Chrome személyre szabása és beállításai. Kattints rá!
  2. Feljön egy ablak, ezen kattints az Előzményekre. (Az 1-2. lépést egy Ctrl + H billentyűkombinációval is helyettesítheted.)
  3. Kattints a böngészési adatok törlése gombra.
  4. A felugró ablakban válaszd a Böngészés előzményeinek törlése opciót, és válaszd ki a legördülő listából, hogy mennyi időre visszamenőleg törölje az előzményeket (pl. utolsó 1 óra vagy az összes korábbi böngészés).
  5. Kattints a Böngészési adatok törlése gombra.

[szerkesztés] Ha Firefoxot használsz

  1. A böngésző bal felső sarkában a Firefox neve melletti kis lefele mutató nyilacskára kattints!
  2. A megjelenő panelen a 2. oszlopban húzd az egeret az Előzmények opció fölé, amíg fel nem ugrik egy újabb ablak.
  3. Az új ablakban válaszd az Előzmények törlése opciót. (Az 1-3. lépést a Ctrl + Shift + Del billentyűkombinációval is helyettesítheted.)
  4. A felugró ablakban pipáljuk ki a Böngészési és letöltési előzményeket és állítsuk be a Törlendő időtartományt, vagyis hogy minden korábbi böngészési adatot töröljön-e vagy csak pl. az utolsó óráét.
  5. Kattintsunk a Törlés most gombra.

[szerkesztés] Tippek

Ha nem akarod, hogy a gyorsítótárad is törlődjön, akkor vedd ki a pipát a Gyorsítótár törlése opció mellől. (A gyorsítótár olyan információkat tárol, amik meggyorsítják számodra a böngészést. Pl. ha már meglátogattál bizonyos oldalakat, azoknak részeit gyorsítótárban tárolja, így gyorsabban betöltődnek, ha újra azon az oldalon jársz.)

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • böngésző

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha nem akarsz gyanút kelteni a gyorsítótár törlésével, akkor ne a teljeset töröld, csak azt a pl. utolsó egy órát, amit nem szeretnél, hogy más lásson.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját tapasztalat

Az oldal szerzői

Kiscsillag




betöltés...