Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Tárolódobozt választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell tárolódobozt választani?

Tarolodoboz-kivalasztasa-bh-kep.jpg
Növekvő készleteket halmozol fel kisebb-nagyobb eszközökből, elengedhetetlennek számító kellékekből, őrizendő dokumentumokból és eszmei értékkel bíró kacatokból? Szinte végeláthatatlan azoknak az elemeknek a sora, amelyeket életünk folyamán elraktározunk. Miként tudjuk őket célszerűen szeparálni és mely szempontokat érdemes tüzetesen átvizsgálni tárolóeszközeink vásárlása során? Legyél te is a hellyel jól gazdálkodó, megfontolt raktározó!

[szerkesztés] Lépések

 1. Mindenekelőtt keresd meg dobozod jövőbeli helyiségét! Érdemes kiindulópontként tisztázni a tárolók tervezett helyét, majd annak pontos ismeretében logikusan továbbgondolkodni. Ezt követően az ott fellelhető színeket, már meglévő berendezéseket alapul venni. Nem mindegy ugyanis, hogy egy műanyag dobozt a szekrényben „rejtünk el” vagy a nappaliban teszünk közszemlére.
 2. Elő a mérőszalaggal! Miután meglelted tárolóegységed helyét, tisztázd a megfelelő méretet és magasságot! Ne bízd a véletlenre, ragadj mérőszalagot, és vesd papírra a szükséges paramétereket!
 3. A cél szentesíti az eszközt! Tudnod kell, hogy milyen célra keresel tárolót, ugyanis így fogja tudni tökéletesen betölteni funkcióját. Előbb tehát a tartalom, aztán jöhet maga a doboz!
 4. Így költözködj biztonságosan! Nem tudod, miként szállítsd féltve őrzött dísztárgyaidat és a nagyitól örökölt törékeny étkészletet? Menj biztosra, és dönts extra erős, magas minőségű, mindemellett stabil kartondobozok mellett! Meglátod, minél kevesebb fordulóval és stresszmentesen tudsz majd költözködni! A doboz oldala alkalmas megjegyzések feltüntetésére, így hívhatod fel a figyelmet különösen törékeny darabjaidra. Ne felejtsd el a szobákat sem feltüntetni az oldalán, így a költöztetők egyből a megfelelő helyre teszik majd!
 5. Mobilis megoldásokat keresel? Az esztétika szempontokat sem szeretnéd háttérbe szorítani? A műanyag, gurulós tároló pontosan ezeket az igényeket elégíti ki. Kerekeinek köszönhetően rendkívül egyszerűen mozgatható. Tökéletes lehet például egy fodrász számára, aki átlátszó fakkokban tárolja eszközeit, és ilyen módon mindig maga mellett tudhatja azokat.
 6. Tegyél rendet munkahelyeden is! Iratokat, írószereket, fontos irodai dokumentumokat tárolnál? Ez esetben számodra a levehető fedelű műanyag doboz a legideálisabb választás. Egy átlátszó doboz ugyanis átlátható így könnyedén és szélsebesen eligazodhatsz tárgyi eszközeid keresésekor. A dobozok egymásra illeszkedve, oszlopokban is elhelyezhetők.
 7. Szeretnél maximálisan helytakarékos lenni? Összecsukható, könnyed tárolók beszerzésével megvalósíthatod! Egyszerűen hordozhatók, így a hagyományos fonott kosár helyett kedvezőbb társak nagybevásárlás során a szupermarketben. Egy kicsit eresztett a tejesdoboz alja? Aggodalomra semmi ok, ugyanis műanyag doboz révén egy pillantás alatt szépen tisztítható.
 8. Stílusos maradnál? Rattan hatású, vagyis nádpálca mintázatú dobozok, polcrendszerek rendkívül dizájnos és innovatív megoldást kínálnak. Főként fürdőszobában népszerű, több méretben és formában megjelenő berendezések. Egymással összhangban stílusosan kombinálhatók. Ilyen megoldással könnyedén elhelyezhetővé válnak a frissen mosott zoknik hajtogatás előtt. A mosógép működtetéséhez szükséges öblítők, színfogók és egyéb háztartási kellékek egyaránt praktikusan raktározhatók.

[szerkesztés] Tippek

 • Ne félj egyszeri, nagyobb összeget kiadni egyes darabok megvételére. A hosszú távúság és a strapabíróság legyenek elsődleges szempontjaid!
 • Merj dobozon belül is dobozolni! Nyugodtan kombinálhatod tárolóeszközeid sokaságát, így lesz igazán átlátható rendszerezésed.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Rendelkezésre álló szabad hely
 • Egy precíz mérőszalag
 • Sok-sok tárolnivaló
 • Képzeleterő és egy kis tervezés

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne feledkezz meg a mérőszalagos mérésről, a szemmérték sokszor csalhat! Ügyelj a szélesség, hossz, magasság pontos rögzítésére!
 • Amennyiben komplexebb darabokat rendeltél, érdeklődj azok házhozszállítási feltételeiről és a szerelés nehézségéről. Bonyolultabb műveletek végrehajtására megfontolandó szakember kihívása, így a már kiszállított darabunk az összeszerelés során biztosan nem fog sérülni.
 • Fehér, textilből készült tárolódobozodra különösen vigyázz! Tartsd távol házi kedvenceidtől és a kisgyermekektől, ugyanis könnyedén koszolódhat. Havi szinten történő tisztítása fokozottan ajánlott.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell