Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Szemüvegesként sminkelni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell szemüvegesként sminkelni?

Szemüveges smink.jpg
Szemüvegesként bizonyára neked is gyakran gondot jelent a megfelelő smink elkészítése, hiszen tapasztalhattad már, hogy egészen másként mutat egy smink, ha szemüveget veszel fel. De ne aggódj, van néhány módszer és trükk, amikkel gyönyörű, szemüvegen keresztül is jól mutató sminket tudsz magadnak készíteni.

[szerkesztés] Lépések

 1. Alapozz! Az első lépés mindig az alapozás, amivel megfelelően egységes és egyenletes bőrfelületet képezhetsz a sminkeléshez. A szemsmink elkészítésekor is fontos ez a lépés, mivel így van mibe beleragadnia a festéknek, nehezebben kenődik el. Az alapozót az ujjaddal vidd fel a szemhéjadra.
 2. A szemöldököddel folytasd! A szemöldök keretet ad az arcnak és a sminknek, így fontos, hogy hangsúlyozd. Fésüld át egy kicsit a szálakat szemöldök formázóval, majd fesd át a szálak közötti bőrfelületet a természetes hajszínedhez igazodó, nem túl sötét, matt szemhéjpúderrel, vagy szemöldök ceruzával. Ha por állagú terméket használsz, a felvitelhez használj vékony, ferde ecsetet, amivel könnyen tudod követni a szemöldököd természetes vonalát, és szépen ki tudod tölteni azokat a helyeket, ahol ritkábbak a szálak.
 3. Emeld ki! A világosabb, természetes hatású szemhéjfestékek kiemelik a tekintetedet, ami jól jön, ha a szemüveg mögé lesz rejtve. Válassz egy ilyen világosabb színt, és vidd fel az egész szemhéjadra!
 4. Emeld ki a mélyítő vonalakat! Használj egy matt, nem túl sötét színt, és árnyékold a szemhéjadat a mélyítő vonal hangsúlyozásával. A látványosabb hatás eléréshez a szemöldökcsontodra és a belső szemzugba pedig vigyél fel nagyon világos, fehéres árnyalatot. Ezek a kiemelések azért fontosak, mert a szemüveg árnyékot vet az egész szemedre.
 5. Keretezz tussal vagy szemceruzával! Az így húzott vonal formája és mérete a kerethez idomuljon. Keskeny szemüveghez vékony vonalakkal dolgozz, szélesebb keretnél bátrabban használhatod a ceruzádat.
 6. Nyisd meg a tekinteted! Fehér szemceruzával húzd ki az alsó szemhéjad vízvonalát, ezzel megnyitod a tekinteted, és a szemüveg kerete mögött nem fog eltűnni a szemed.
 7. Következik a kihagyhatatlan szempillaspirál! Figyelj rá, hogy ne tapadjanak össze csomókba a pillák a sok festéktől, de azért ne fogd vissza a pilláidat!
 8. Az ajkakon a hangsúly! Válassz feltűnő, élénk színt ajkaidhoz, amely illik a ruházatod és a szemüveged színéhez is!

[szerkesztés] Tippek

 • A száj-hangsúlyos smink a legegyszerűbb és legkedveltebb verziója a sminkelésnek a szemüvegesek körében. Egy erős, feltűnő színű rúzzsal azonnal feltűnő hatást kelthetsz!
 • A klasszikus fekete szemceruza helyett időnként használj színes, például sötétkék vagy mélybordó árnyalatot.
 • Alkalmazhatsz hagyományos, filctoll-szerű applikátorral rendelkező, vagy tégelyes megoldást is. Találd meg a számodra legkényelmesebb és legegyszerűbb módját a tusvonal meghúzásának!
 • A szemüveg amúgy is a szemeidre vonzza a tekinteteket, egy kis selyemporral még jobban kihangsúlyozhatod! Vigyél fel egy keveset az alsó szemhéjadra.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • szemhéj alapozó
 • szemöldökformázó
 • szemhéjpúderek (matt, különböző színűek)
 • szemceruza vagy tus
 • ecsetek
 • rúzs

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Attól függően, hogy milyen dioptriájú, és mennyire erős a szemüveglencséd, vagy nagyítja a szemeidet, vagy kisebbnek mutatja őket. Ennek megfelelő mértékben hangsúlyos sminket alkalmazz.
 • Az alsó szemhéjadra sose használj sötét szemceruzát! Ezzel hangsúlyoznád a szemed alatti sötét karikákat, amik így a szokásosnál is sötétebbnek látszana.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Lmeszaros