Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Romantikázni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell romantikázni?

Romantikazni.jpg
Minden komolyabb párkapcsolatban eljön az a pillanat, amikor a nők hisztérikusan kifakadnak párjaiknak: „-Miért nem tudsz egy kicsit romantikusabb lenni?!”. Ez a megállapítás mind a két félnek egy örök kérdés marad, hiszen romantikusnak lenni nem is olyan egyszerű. Egyrészt függ a felek személyiségtípusától is, másrészt pedig mindenkinek mást jelent. Előfordulhat, hogy ami valakinek romantikus, az másnak már giccses. Általánosságban elmondható, hogy romantikusnak lenni annyit tesz, hogy képesek vagyunk felülemelkedni az átlagoson, valami újat és kedveskedőt tudunk nyújtani partnerünknek. Romantikázni pedig egyszerűen azt jelenti, hogy „Ma romantikus leszek!”.

[szerkesztés] Lépések

 1. Intézz el egy napot/estét, ami csak kettőtökről szól! Vegyetek ki szabadságot vagy a hétvégét szánjátok egymásra. Még nagyobb lehet a meglepetés, ha ezt a párod tudta nélkül intézed el, és mint egy meglepetésként prezentálva közlöd vele a tényt: „Szívem, a mai nap/este csak a miénk!”
 2. Készíts különleges, romantikus ütemtervet! Fontos a mértéktartás, így egy egész napos közös program esetében inkább több apró, kedves elemből álljon, mint hogy minden momentum csöpögjön a nyálas és giccses romantikától.
 3. Hozd elő magadból a szokatlan éned! Mint már a bevezetőben említettük, romantikusnak lenni annyit jelent, hogy képes vagy újat mutatni a kedvesednek. Nemcsak programok és ajándékok tekintetében, de kedveskedés terén is.
 4. Kapcsold ki a telefonokat, számítógépeket, nyüzsgő gyerkőcöket! Igazán romantikázni csak kettesben lehetséges, így minden más zavaró tényezőt és nem odavaló személyt igyekezz kizárni. Ha már vannak gyerekek, akkor passzold le őket aznapra a nagyszülőkhöz, rokonokhoz vagy a bébiszitterhez.
 5. Törekedj a tökéletesre! A nők igenis érzékenyek a félmegoldásokra, így ha készülsz valamilyen meglepetéssel, akkor az legyen a lehető legtökéletesebb. Gondolj az apró részletekre (pl. aláfestő zene) is! Továbbá inkább legyen mindenből kettő, és ne kelljen a pót, mintha kellene, de nincsen kéznél.
 6. Tudd élvezni, hogy romantikázol a pároddal! Nagyon kedves és önzetlen gesztus, ha csak a párod kedvéért megváltozol egy napra, de mit sem ér, ha nem tudod ezt őszintén adni neki.


[szerkesztés] Tippek

Általános tippek romantikázásra:

 • Táncoljatok otthon kettesben, vagy alkalomadtán kérd fel párod egy rendezvényen egy romantikus lassú táncra! Ha ez soha nem volt szokásod, akkor biztosan megleped vele, és örülni fog neki.
 • Ha érzel magadban tehetséget a konyhai ügyeskedésekre, szeretsz főzni és sütni, akkor egyik este lepd meg saját készítésű vacsorával kedvesed! Nem kell túlbonyolítani, egy egyszerűbb étel is biztosan nagy sikert arat. Főleg, ha gondoskodsz a megfelelő terítékről, a gyertyákról, a hangulatos aláfestő zenéről és a borról vagy pezsgőről. Evés és iszogatás közben meghitt légkörben tudtok majd egymással beszélgetni. Egy hosszabb, keményebb munkaperiódus után mindkettőtöknek jól eshet kikapcsolódni és teljes mértékben egymásra koncentrálni.
 • Lepd meg párod romantikus fürdővel! Rózsák, gőzölgő habos víz, pezsgő és rózsaszirmok, a tipikus aduász. Természetes zuhanyzós fürdőszobák esetében ez teljes mértékben nem kivitelezhető, de imitálni attól még lehet. :)
 • Gondolj az apróságokra is! Egy-egy személyes üzenet a hűtőre ragasztva, hogy jól induljon a nap, vagy virágcsokor, csokoládé és kedves plüssmacik – nem csak évfordulók alkalmával, vagy egyik reggel te készítsd el neki a reggelit és kávét, majd vidd az ágyba stb.
 • Utazzatok el nyaralni csak kettesben! Szinte mindegy, hogy wellness hétvége vagy aktív, sportos kikapcsolódás valahol, a lényeg, hogy együtt legyetek!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • kedves és odaadó természet
 • partnered, akivel romantikázhatsz
 • kreativitás


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne ess át a ló túloldalára! A túl sok romantika egy idő után tényleg nyálassá és idegesítővé válhat, így bánj vele óvatosan! Egy-egy romantikus pillanat pont attól varázslatos, hogy nem mindennapos dolog.
 • Ne felejtsd el a jeles dátumokat, évfordulókat! Tudományosan nem alátámasztott tény, hogy a nők jobban emlékeznek a dátumokra, az viszont való igaz, hogy totálisan kiborulnak, ha párjuk elfelejti például a házassági évfordulót.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Noatah