Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Resetelni egy Linksys routert

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell resetelni egy Linksys routert?

A legtöbb routeren, többek között a Linksys routereken is van egy "reset" gomb melynek célja, hogy az eredeti gyári beállításokra állítsa vissza a router konfigurációját.

[szerkesztés] Lépések

 1. Húzzuk ki a routerből a kábeleket a táp kábelt is, vagy kapcsoljuk ki ha van külön ki/be kapcsoló gomb.(Az újabb modellek táp kábelén szokott lenni egy kis kapcsoló)
 2. Keressük meg a routeren a reset gombot,ez egy kis mélyedésben található gomb lesz, színe a linksys routereken piros (modell függő van amelyiken fekete).
 3. Egy tollal vagy ceruza hegyével nyomjuk be a kis gombot és tartsuk benyomva.
 4. Csatlakoztassuk újra a tápegység kábelt vagy kapcsoljuk be a routert és várjunk 30mp-et(a reset gomb még mindig benyomva tartásával).
 5. Ha letelt a 30mp engedjük el a reset gombot, ezután a router előoldali lámpái felvillannak kb. 2-3 alkalommal, ami jelzi, hogy a routerünk visszaállt a gyári állapotra.
 6. Kössük vissza az eltávolított kábeleket, figyeljünk, hogy mindegyiket oda tegyünk vissza, ahonnan kivettük.
 7. Készen vagyunk a router resetelésével,a Linksys routerek gyári IP címe jellemzően 192.168.1.1, ezt a címet begépelve egy olyan gép web böngészőjébe amelyik csatlakoztatva van a routerhez, elérhetjük a konfigurációs menüjét és újra megtehetjük a szükséges beállításokat.

[szerkesztés] Tippek

 • Mielőtt a kábeleket kihúzzuk a routerből jegyezzük meg vagy fel, hogy melyik kábelt honnan húztuk ki.
 • A reset gombot ne nyomjuk a szükségesnél nagyobb erővel.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Ceruza, vagy toll vagy olyan eszköz aminek a hegye befér a reset gomb nyílásába és nem okoz sérülést az eszközön.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A sikeres reset minden! beállítást töröl az eszközről,vagyis minden eddigi beállításunkat újra be kell állítanunk, kezdve az internet kapcsolat jelszavától (ha van, pl ADSL nél mindenképp) a wifi hálózat beállításain keresztül, az egyéb specifikus beállításokig.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

 • Saját tapasztalat

Az oldal szerzői

Bya, GS Informatika, Kiscsillag