Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Pelenkatortát készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell pelenkatortát készíteni ?

A pelenkatorta – ahogyan az nevéből nagy nehézségek nélkül kitalálható – pelenkából készült torta. Az elkészítés azonban néha trükkös lehet, különösen akkor, ha egy látványosabb és egyedi darabbal akarunk meglepni valakit.

[szerkesztés] Lépések

 1. A legelső lépés – illetve lépéssorozat – a leginkább pepecselős és időigényes az egész műveletben. A pelenkákat ugyanis egyenként fel kell csavarnunk hengerformába, majd gumiszalaggal rögzíteni. Mindezt természetesen úgy, hogy a pelenka közben ne koszolódjon, sérüljön, hiszen használható formában akarjuk átadni. Amikor készen vagyunk, előttünk hever 50-100 pelenkahenger.
 2. Ezután következik a torta formába öntése. Fogjuk a korábban beszerzett papírhengert, és húzzunk rá egy nagyobb fajta, erősebb gumiszalagot. Ez alá kezdjük el egyenként rögzíteni a pelenkákat, amíg meg nem kapjuk a torta első szintjét, amihez 2-4 sor pelenka kell majd.
 3. Ezt követően készítsük el a magasabb, egyre kisebb szinteket ugyanígy. Az ideális pelenkatorta (elsősorban a stabilitásra kell itt gondolni) általában 2-3 szintes.
 4. Ha megvagyunk az „emeletekkel”, fogjuk a szalagot, és kössük körbe az egyes szinteket úgy, hogy elrejtsük a nem túl esztétikus gumiszalagokat. Ezzel és néhány masnival máris rengeteget javítottunk a torta megjelenésén.
 5. Támasszuk alá a tortát – például egy kör alakú erősebb kartonlappal.
 6. A kisebb ajándékokat szintén a szalag segítségével érdemes ezután a tortára rögzíteni.
 7. Aranyszabály nincs, igyekezzünk minden kis ajándékot egyenletesen elosztani a torta külsején, és figyeljünk arra is, hogy az egész ne essen szét.
 8. Alternatív megoldás: Kihagyhatjuk a gumiszalagokat és a papírtekercset is, ha inkább csipeszeket használnánk, és törölközőt vagy takarót is ajándékozunk.Ebben az esetben...
  • A pelenkákat egyenként, a tetejükön összefogva rögzítsük hengerformába.
  • Forgassuk össze őket, hogy kiadják a tortaszintet, majd tekerjük körbe a törülközővel/takaróval.
  • Ennek a rögzítéséhez még mindig szükségünk lesz gumiszalagra – de ez esetben csak egyetlen darabra, így a torta megbontása is egyszerűbb lesz később.

[szerkesztés] Tippek

 • Az első tortaszint formában tartásához használhatunk hagyományos tortalapot is – ez sokat segíthet abban is, hogy belőjük, mennyi pelenkára van szükségünk.
 • A torta közepébe szúrhatunk valamilyen botot, amely a helyén tartja az egyes rétegeket, így még stabilabb lesz a kreálmány.
 • A díszítéssel nyugodtan legyünk kreatívak – de ha inkább nem fáradnánk a sok kis ajándék rögzítésével, külön kis kosárban vagy egyéb módon is odaadhatjuk azt. A pelenkatorta már önmagában egy gyönyörű, sok munka befektetésével elkészített ajándék, nem ezen fog múlni a megajándékozott öröme.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Pelenkára, természetesen. Egy normál méretű pelenkatortához mondjuk úgy 50-100 darabra, de ez természetesen nincsen kőbe vésve – nagyobb alkotásra is törhetsz, csak győzd a munkát vele!
 • Valamire, amivel rögzítheted majd a pelenkákat. Az első gondolat persze a ragasztószalag volna ilyenkor, ez azonban nem praktikus, szétbontáskor ugyanis megsértené a pelenkákat. Ehelyett rengeteg különféle méretű tartós gumiszalagot kell majd beszerezned.
 • Szalagra, amellyel átkötheted az ajándékot – ízlés szerint válassz valami szép fajtát, ami jól mutat majd, és ügyelj rá, hogy legalább 2-3 méternyit beszerezz.
 • Néhány kartonhengerre – például a papír kéztörlőkére. Ezek adják majd a torta szintjeinek a "magját", melyekre rögzítjük a pelenkákat.
 • És persze a kisebb ajándékokra, amelyek a tortát díszítik majd. Játékok, praktikus "babakellékek" és hasonlók, amelyeket rögzíthetsz a tortán.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Nagyon figyelj oda a torta alátámasztására (tortaforma, kartonlap stb.) és arra, hogy a szinteket egymáson rögzítsd. Ha nem stabil a torta, nem hogy a megajándékozottig, az asztal széléig sem jutsz majd el anélkül, hogy újra kellene kezdened az egészet.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozásokAz oldal szerzői

Peluswebshop