Modern fürdőszobabútort választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell modern fürdőszobabútort választani?

Modern-furdoszababutor-kivalasztasa.jpg
Ha a modern stílus jön be leginkább, és a fürdőszobádat is eszerint szeretnéd berendezni, akkor olvasd el cikkünket, amelyben a modern fürdőszobabútor kiválasztásához nyújtunk tippeket, illetve segítséget!

[szerkesztés] Lépések

 1. Színvilág és vonalvezetés: a modern fürdőszobabútor kiválasztásánál rendkívül nagy hangsúlyt kap a szín, aminek természetesen passzolnia kell majd a szaniterekhez, illetve a burkolatok, falfelületek színvilágához is. A modern fürdőszobák közös nevezőjét, a szín tekintetében, jellemzően a fehér, a szürke, a világos-, illetve a sötétbarna árnyalatok adják, ezenkívül gyakori még a fekete is. Természetesen ezek ízléses kombinációja is szóba jöhet, így pl. a szürke-tölgy vagy a barna-fekete, de túl sok színt ne keverjünk, mert az a modern hatás és akár a jó ízlés ellen dolgozik! Ejtsünk szót röviden a modern fürdőszobába illő bútorok vonalvezetéséről is. Ezekre általánosságban jellemző az egyszerűség, illetve a letisztult formák jelenléte, amelyek jól harmonizálnak az iménti színekkel.
 2. Tárolókapacitás: természetesen a modern hatás mellett ne feledkezzünk meg a praktikumról sem, ezért érdemes a megfelelő bútorok kiválasztása előtt a szükséges tárolókapacitást is felmérni! Ez alapján már megbecsülhető, hogy nagyjából milyen térfogatú és rekeszszámú szekrényekre, polcokra van szükség. Ugyancsak fontos szempont az is, hogy a tárolók zárhatóak legyenek, hiszen egy modern fürdőszobában a használati eszközök általában nincsenek szem előtt.
 3. Bútorok elhelyezése: a bútoroknak hely kell, így a tervezés során ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott tárolók el is férjenek majd az adott helyen! Ezenkívül fontos az is, hogy minden kézre álljon, tehát pl. a fogkefék, borotválkozó-eszközök egy karnyújtásnyira legyenek a mosdókagylótól!
 4. Kerüljük a zsúfoltságot: a modern fürdőszobák kapcsán ügyeljünk arra, hogy ne legyen zsúfolt, a berendezés során ezért érdemes erre is odafigyelni! Használjunk például tükrös szekrényt, amely tárolóként és tükörként együttesen funkcionál, miközben takarékosan bánik a hellyel!

[szerkesztés] Tippek

 • Válasszunk olyan fürdőszobabútorokat, amelyekben a polcok helyzete szabadon mozgatható, így optimális tárolási tereket alakíthatunk ki igényeink és a fürdőszobában tárolt eszközök és kiegészítők egyedi méretei alapján.
 • A zárt szekrények mellett szól az is, hogy így a benne tárolt eszközöket nem éri a pára.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Szaniterek (mosdó, kád, zuhanykabin, WC, bidé)
 • Fürdőszobai tárolók
 • Egyéb kiegészítők
 • Szerszámokra
 • Vízvezeték-szerelőre

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A modern fürdőszoba berendezése során ne feledkezzünk meg a járófelület csúszásgátlásáról akár a burkolat, akár egy dizájnban ideillő kilépő kiválasztása révén.
 • Ha vegyszereket is tárolunk a fürdőszobában, akkor érdemes olyan bútorokat választani, amelyek kulccsal zárhatóak.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell