Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Méregtelenítő kúrát tartani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell méregtelenítő kúrát tartani?

Zöldségek.jpg

Egy méregtelenítő kúra mindig testi és lelki megújulást nyújt. A kúra megszabadítja a szervezetet a káros lerakódásoktól, a betegségeket okozó mikroorganizmusoktól, méreganyagoktól, és mindemellett teljes felfrissülést nyújt. A leghatásosabbnak minősülő időtartam a 10 nap, de persze ettől el lehet térni.

[szerkesztés] Lépések

 1. Változtass étkezési szokásaidon! Abban az időszakban, amíg a méregtelenítés tart, nem dohányozhatsz, nem ihatsz alkoholt, kávét, üdítőket, de még hagyományos teát sem. Egyél minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, illetve minél több antioxidánst tartalmazó táplálékot.
 2. Segítsd emésztőrendszered működését! Míg ez a pár nap tart, javasolt az ásványi anyagok bevitele, illetve napi szintű C-vitamin szedése. Mindezt meg lehet spékelni még gyógyteával, aloe vera itallal, limonádéval vagy citromos vízzel.
 3. Igyál sokat, egyél napi többször, keveset! Naponta legalább 2 liter víz ajánlott. Emellett magadhoz vehetsz gyógyteákat és frissen facsart gyümölcs-, vagy zöldségleveket is. Amikor eszel, ügyelj arra, hogy egyszerre csak keveset, de a nap folyamán legalább ötször táplálkozz. A tejet, vajat, sajtokat érdemes száműzni, azonban fontos minél több gyümölcsöt, zöldséget és különféle magvakat fogyasztani.
 4. Mozogj rendszeresen! Ha másra nincs is energiád, vagy kondid hozzá, legalább egy 20 perces sétát tegyél meg! A méregtelenítés elengedhetetlen része, hogy minden nap végezz valami sporttevékenységet, amiért a szervezeted is hálás lesz a későbbiekben.

[szerkesztés] Tippek

 • Érdemes évente többször méregteleníteni, és nem csak akkor, amikor már a tünetek jelentkeznek!
 • A pár napos méregtelenítő kúra helyett érdemes legalább 10 naposat tartani, mert így a szervezet is lépést tud tartani a változással.
 • Ha nem szeretnél drasztikus megoldást választani, akkor az is elég, ha egy időre elfelejted a cukrot, a koffeint, az alkoholtartalmú italokat és a tartósított ételeket.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Sok zöldség és gyümölcs,
 • kitartás,
 • gyógyteák, egészséges italok,
 • magvak.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A felhalmozódott mérgek különböző belső szervi, emésztési problémákhoz vezethetnek.
 • Bizonyos betegségek esetén nem ajánlott a méregtelenítés. Ide sorolható a diabétesz, vagy vese problémák.
 • Terhesség esetén, illetve a szoptatás időszaka alatt nem ajánlott méregteleníteni!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi