Mályvacukrot grillezni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell mályvacukrot grillezni?

Malyvagrill.jpg

Amerikában, a grillszezon a különböző sütnivaló húsok és zöldségek mellett a mályvacukorról szól. Hangulatos program a tüzet körbeülni és beszélgetve sütögetni. A grillezett mályvacukor/pillecukor/habcukor nagyon népszerű édesség, habár rendkívül tömény, és sütögetése odafigyelést kíván. Néhányan ezért nem is szeretik elkészíteni, mert a mályvacukor hő hatására ragad, nyúlik, nehéz kezelni. Ám a megfelelő technikával és hozzávalókkal mennyei desszertet lehet belőle készíteni, melyet kicsik és nagyok szívesen fogyasztanak. Az édesszájúaknak pedig egyenesen főnyeremény.


[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezd be a mályvacukrot:
  2. Rakjatok pici tüzet az udvaron vagy kijelölt tűzrakó helyen. Hogyan kell tüzet rakni?
  3. Grillezd meg a mályvacukrot:
    • Szúrd fel a pillecukrot hurkapálcikára vagy nyársra.
    • Folyamatosan, lassan forgatva pár percig süsd a pillecukrot a tűz vagy parázs felett. Fontos, hogy ne közvetlenül a lobogó lángba tartsd. Másrészt, így elkerülheted, hogy leessen a nyársról a cukor.
    • Addig süsd míg a külseje elkezd karamellizálódni, barnulni. A belseje pedig meg fog olvadni.
  4. Készítsd el a „mályvacukor-szendvicset” amerikai módra:
    • Egy tálcán készíts elő egy csomag vajkekszet és kockákra tördelt tábla csokit.
    • A nyárson lévő, még forró, karamellizált pillecukrot helyezd rá egy vajkekszre, majd erre egy kocka csokit és végül még egy vajkeksszel zárd a sort. Az ilyen módon elkészült szendvicset húzd le a pálcáról.
  5. Várj egy percet, míg hűl, és eheted is a finomságot.


[szerkesztés] Tippek

  • Családi szalonnasütés, bográcsozás, grillezés után vagy gyerekzsúrokon vagány program lehet.
  • Önmagában is fogyaszthatod a mályvacukrot, bár úgy elég tömény.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • mályvacukor, csoki, vajkeksz
  • nyárs, hurkapálcika
  • tűz, parázs

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázz, mert könnyen megég, kigyulladhat. Emiatt ne közvetlenül a lángokba tartsd.
  • Forrón ne kapd be, mert megégeti a szádat.
  • Csak kijelölt tűzrakó helyeken rakj tüzet. Vedd figyelembe a tűzgyújtási tilalmakat. Sütés után mindig vízzel oltsd el a tüzet.
  • Ne egyél sokat, mert elcsapod a gyomrod.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó