Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Karácsonyfát díszíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Karácsonyfát díszíteni?

Karacsonyfa-diszites-dekoralas.jpg
Nincs karácsony karácsonyfa díszítés nélkül. Ha még soha nem csináltad, vagy csak ötleteket szeretnél gyűjteni, akkor itt elolvashatod a legfontosabb tudnivalókat.

[szerkesztés] Lépések

 1. Válassz színmintát! Már a díszítés megkezdése előtt érdemes eldönteni, hogy milyen színek kerüljenek fel a karácsonyfára. A hagyományos sokszínű fa mellett szóba lehet piros és arany, vagy esüst és kék, persze még számos variáció létezik. Ha igazán szép fát akarsz díszíteni, érdemes odafigyelni a szobában található színekre is.
 2. Állítsd biztos talpakra a fát. A fa megtartására számos megoldás létezik, nagyon fontos, hogy a fa minden irányból egyenes legyen. Helyezd olyan helyre, ahol jól látható, de nem zavaró.
 3. A díszítést mindig a karácsonyfaégők felhelyezésével kezd. Próbáld az égőket egyenletesen elosztani a fán, ha apró ledekből álló fényforrást használsz, akkor érdemes minél többet feltenni.
 4. Folytasd a díszítést a karácsonyfa díszekkel. A gömbökön kívül a fára akaszthatsz különböző karácsonyi figurákat (pl.: angyalok), házi készítésű díszeket is (pl.: aranyra vagy ezüstre festett dió, stb.). A csúcsdíszről se feledkezz meg.
 5. Folytasd a szaloncukorral. Régen még 1-1 szaloncukrot cérnával egymáshoz kötve akasztottak a fára, ma már kaphatok fém akasztok is, ezekkel gyorsabban és egyenletesebben tudod elosztani az ehető díszítést.
 6. Ha kész vagy, oltsd el a villanyt és kapcsold be a fa világítását. Érdemes megnézni, hogy minden irányból szép és megfelelően sűrű a díszítés.

[szerkesztés] Tippek

 • A karácsonyfára kerülő égők közül a legjobb választás a LED-es fényforrás, ezek egyrészt kevesebbet is fogyasztanak, másrészt nem melegszenek.
 • Használj további kiegészítőket, például csengőket, hópelyheket, saját készítésű mézeskalács figurákat, színes füzéreket.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Karácsonyfa
 • Karácsonyfatartó
 • Égősor
 • Karácsonyfa díszek
 • Szaloncukor
 • Egyéb kiegészítők


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Soha ne hagyd őrizetlenül a karácsonyfát, ha gyertya vagy csillagszóró ég rajta. Ha nem vagy otthon, akkor a karácsonyfa izzót is érdemes kihúzni a konnektorból.
 • Ha nagy a karácsonyfa, akkor ne csak a talpban rögzítsd.


[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Karácsonyfa díszítése


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell