Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Jacuzzit választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Jacuzzit választani?

Jacuzzi valasztas.jpg

A jacuzzi választás egy hosszú távra szóló döntés, ezért érdemes minden szempontot előre átgondolni. Nézzük sorjában hogy mire kell odafigyelni jacuzzi vásárlás során.

[szerkesztés] Lépések

  1. Gondold át, hányan fogjátok használni a jacuzzit! Ha csak a szűkebb család használja, akkor elég egy kisebb, de ha szeretnél a barátaidnak jacuzzi partyt szervezni, akkor érdemes nagyobb modellt választani!
  2. Hova szeretnéd elhelyezni a jacuzzit? A lakásban, a teraszon vagy esetleg a kertben? Fontos, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre, és a jacuzzit csak szilárd, vízszintes alapra lehet telepíteni, ami megfelelő teherbírással rendelkezik.
  3. Fúvókák száma, elrendezése. Általános tévhit, hogy minél több fúvóka van egy jacuzziban, az annál jobb. Ez nem feltétlenül van így, a fúvókák számánál sokkal fontosabb szempont a fúvókák és a szivattyúk elrendezése. Hiába van egy jacuzziban sok fúvóka, ha azok nem arányosan, átgondoltan vannak elhelyezve, nem fognak kellemes élményt nyújtani. A komoly masszázsmedence gyártók évekig fejlesztik és tesztelik a medencéket, hogy a legjobb élményt tudják nyújtani.
  4. Mennyire szervizelhető az adott jacuzzi? Előfordulhat, hogy problémák lesznek egy jacuzzival, és akkor nagyon nem mindegy, hogy mennyire könnyen szervizelhető modellt választottunk.
  5. Milyen a jacuzzi hőszigetelése? A jó hőszigeteléssel csökkenteni lehet a jacuzzi fenntartási költségét. Ez különösen kinti használat esetén fontos szempont.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha van rá lehetőség próbáld ki a kiszemelt jacuzzi modellt vásárlás előtt!


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha egy jacuzziban 4 férőhelyet alakítottak ki, az nem feltétlenül jelenti, hogy egyszerre négy felnőtt ember tudja használni. A jacuzzi gyártók arra törekszenek, hogy a masszázsmedence minél több féle élményt nyújtson, mindegyik férőhelynél máshol helyezkednek el a fúvókák, de ha mindegyik férőhelyen ül valaki, akkor lehet, hogy a lábrésznél már szűkös lesz.
  • Azt is számításba kell venni, hogy a kiválasztott helyre hogyan lehet a jacuzzit eljuttatni. Hiába van elegendő helyünk, ha az oda vezető úton egy ajtón, vagy lépcsőfordulón nem fér át a kiválasztott jacuzzi. Szerencsére ma már számos kreatív megoldás létezik a jacuzzi szállítására, de a kellemetlen meglepetések elkerülése miatt erről érdemes előre tájékozódni.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus, Hogyankell